Υεμένη: Πολύνεκρη επίθεση εναντίον σιιτών στην πόλη Ράντα

Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη εναντίον σιιτών στην πόλη Ράντα της κεντρικής Υεμένης, δήλωσαν πηγές του στρατού και των φυλών.

Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη εναντίον σιιτών στην πόλη Ράντα της κεντρικής Υεμένης, δήλωσαν πηγές του στρατού και των φυλών.

Η έκρηξη είχε στόχο το σπίτι ενός αρχηγού φυλής, συμμάχου σιιτών πολιτοφυλάκων, διευκρίνισε μία από τις πηγές αυτές, προσθέτοντας ότι πολλοί μαχητές του σιιτικού κινήματος Ανσαρουάλα ή Χούτι όπως ονομάζονται, βρίσκονταν στο σημείο αυτό τη στιγμή της επίθεσης.

Πρόκειται για «την ισχυρότερη» έκρηξη που έχει συγκλονίσει την πόλη αυτή της επαρχίας Μπάιντα, μετά την άφιξη τον Οκτώβριο σιιτών μαχητών Χούτι, σύμφωνα με τη στρατιωτική πηγή.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την πόλη, στην οποία κατοικούν σουνίτες και σιίτες.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ούτε έχει καταστεί δυνατό επί του παρόντος να διευκρινιστεί αν η επίθεση έγινε από καμικάζι ή με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Οι σιίτες μαχητές Χούτι, αφού πήραν το έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά στις 21 Σεπτεμβρίου, δεν έχουν σταματήσει να επεκτείνουν τη ζώνη επιρροής τους προς τη δυτική και νότια Υεμένη.

Η άφιξή τους στη Ράντα – μια περιοχή στην οποία η Αλ Κάιντα είναι γερά εγκατεστημένη – συνάντησε ισχυρή αντίσταση και κάποιες σουνιτικές φυλές συμμάχησαν με το εξτρεμιστικό δίκτυο σε μια προσπάθεια να καταδιώξουν τους σιίτες πολιτοφύλακες.

Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση εναντίον σιιτών μαχητών το Σάββατο, δηλώνοντας ότι προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων μεταξύ των αντιπάλων της.

Παράλληλα σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Σαναά ανακοίνωσε ότι επτά μέλη της Αλ Κάιντα, ανάμεσά τους μια γυναίκα, σκοτώθηκαν ενώ προετοίμαζαν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, σε επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους νωρίς σήμερα το πρωί στο νότο της χώρας.

Στόχος της επιδρομής, σύμφωνα με μέλος φυλής, ήταν η συνάντηση «κάτω από τα δένδρα» οργάνωσης της Αλ Κάιντα, κοντά στην τοποθεσία ‘Αζαν στην επαρχία Σάμπουα. Επτά μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν.

Δύο ακόμη επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πηγές των φυλών που δεν ήταν σε θέση να πουν αν προκάλεσαν θύματα, νεκρούς ή τραυματίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος