Από την αρχή του 2014 έως σήμερα η αγορά έχει ενισχυθεί, λόγω ΕΣΠΑ, σχεδόν με 1 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδ.Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε την πρόθεση και την συνεχή προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέχρι τις 31/12/2015, ώστε να «δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στην αγορά και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη χώρα».

Ειδικότερα, κατά 14,82% αυξήθηκε, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (αρχές Νοεμβρίου), το ποσοστό απορρόφησης επί των πληρωμών του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.

Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, από την αρχή του 2014 και μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί κονδύλια ύψους 3.920.260.000 ευρώ για έργα ΕΣΠΑ και λοιπά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενισχύοντας την αγορά με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ πόρους επιπλέον, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.