ΗΠΑ: Κλάδος της Αλ Κάιντα ετοίμαζε χτύπημα σε Ευρώπη ή ΗΠΑ

Αποφασιστικής σημασίας πλήγματα κατά της «Χορασάν», ενός μικρού αλλά σκληραγωγημένου κλάδου της Αλ Κάιντα, ισχυρίζονται ότι πέτυχαν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, η οργάνωση σχεδίαζε χτυπήματα σε Ευρώπη ή ΗΠΑ.

Αποφασιστικής σημασίας πλήγματα κατά της «Χορασάν», ενός μικρού αλλά σκληραγωγημένου κλάδου της Αλ Κάιντα, ισχυρίζονται ότι πέτυχαν οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, η οργάνωση σχεδίαζε χτυπήματα σε Ευρώπη ή ΗΠΑ.

H ομάδα «Χορασάν», αναπτύχθηκε και σκληραγωγήθηκε στις μάχες στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε να μάχεται το καθεστώς Άσαντ κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής διοίκησης, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές κατά εγκαταστάσεων της «Χορασάν» σε πέντε διαφορετικά σημεία. Όλες οι επιδρομές έγιναν επί συριακού εδάφους.

Κατά τους αμερικανούς, οι επιθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν οχήματα των ανταρτών, οπλισμός, καθώς και βάση κατασκευής βομβών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πραγματοποιηθεί μία ακόμα επιχείρηση κατά της συγκεκριμένης ομάδας με βασικό στόχο να εξοντωθεί ο αρχηγός της. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε εφικτό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος