«Αθήνα. Το πνεύμα του ’60: Μια πρωτεύουσα αλλάζει». Tίτλος της έκθεσης που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Mια αναδρομή στη μοντέρνα Αθήνα που γεννήθηκε στη διάρκεια της οικονομικής ανάτασης της δεκαετίας του 1960 και το υλικό ποικίλει. Θα παρουσιαστούν εκτός άλλων φωτογραφίες από ιδιωτικά ως επί το πλέιστον αρχεία, καρτ ποστάλ και περιοδικά, με στόχο να αναπλάσουν την ατμόσφαιρα και το αστικό κλίμα της χρυσής εκείνης δεκαετίας του 1960.
Πολλά από τα νέα κτίρια που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή (το ξενοδοχείο Χίλτον για παράδειγμα) έγιναν ορόσημα της Αθήνας. Ο καταναλωτισμός και η σύνδεση με τα διεθνή τουριστικά δίκτυα είναι παράμετροι που θα αναπτυχθούν με ζητούμενο η έκθεση να προκαλέσει σκέψεις για την δυναμική εκείνη περίοδο και την Αθήνα της εποχής.
«Σήμερα, με την απόσταση των 50 ετών είμαστε σε θέση να απλώσουμε μία πιο σύνθετη ματιά πάνω σε μια εποχή με εντυπωσιακές αντιφάσεις» αναφέρει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος που επιμελήθηκε την έκθεση. Ο ίδιος θα είναι ο βασικός ομιλητής στην παράλληλη εκδήλωση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
Γκαλερί Κέννεντυ, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι