Με ενστάσεις ως προς τη νομιμότητα παράστασης Πολιτικής Αγωγής, από την πλευρά του Δημοσίου, άρχισε και ουσιαστικά πλέον η δίκη σε δεύτερο βαθμό των 17 κατηγορουμένων, με κορυφαίο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Να σημειωθεί ότι η ακροαματική διαδικασία φιλοξενείται στην αμφιθεατρική αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο του Εφετείου Αθηνών.

Οι τόνοι ανέβηκαν μόνο όταν ο κ. Γιάννης Παγορόπουλος, εκ των συνηγόρων του Ακη Τσοχατζόπουλου, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε κείμενο προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος ζήτώντας την απόρριψη των ενστάσεων της υπεράσπισης.
«Είναι ήδη πεισμένο το δικαστήριό σας. Εμείς αγορεύουμε επί μια ώρα για να σας πείσουμε και η εισαγγελέας της έδρας ανέγνωσε γραμμένο κείμενο» τόνισε ο κ. Παγορόπουλος.

Ο συνήγορος εκτίμησε δε ότι η κατάσταση προσομοιάζει σε αυτή της πρώτης δίκης, κατά την οποία «η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είχε χαρακτήρα ρωμαϊκού λουτρού: έπρεπε να σφαγεί κάποιος για να εξευμενιστεί το πλήθος. Πίστευα ότι αυτή η δίκη θα είχε διαφορετικό χαρακτήρα».

Το δικαστήριο, ύστερα απο διάσκεψη, απέρριψε τις αντιρρήσεις συνηγόρων υπεράσπισης και δέχθηκε την παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου.