Στη δημοσίευση νέων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού 37 ακινήτων μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, οι σχετικές περιλήψεις αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ (www.publicrevenue.gr).

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.

Στη λίστα των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων περιλαμβάνονται και ακίνητα που ανήκουν σε γνωστά επιχειρηματικά ονόματα καθώς όπως αναφέρεται στις 26 Νοεμβρίου εκπλειστηριάζεται στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης διαμέρισμα που βρίσκεται στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου 23. Έχει επιφάνεια 163 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στον 7ο όροφο. Ως ιδιοκτήτης εμφανίζεται η ένδειξη «Προδ. Εμφιετζόγλου Συμ.». Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού είναι τα 650.000 ευρώ ενώ στις 19 Νοεμβρίου εκπλειστηριάζονται 6 διαμερίσματα και οκτώ αποθήκες σε πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Σέκερη 8 και Κανάρη 14 στο Κολωνάκι. Η συνολική επιφάνεια των διαμερισμάτων είναι 605 τετραγωνικά και η τιμή εκκίνησης για όλες τις σχετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι αθροιστικά 4.168.000 ευρώ. Επίσης:

  • Πλειστηριασμός οικοπέδου 238τμ με οικοδομή στα Βριλήσσια έναντι 480.000 ευρώ.
  • Πλειστηριασμός αγροτεμαχίου 3 στρεμμάτων στη θέση Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης, έναντι 400.000 ευρώ.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η πρώτη τιμή για τον πλειστηριασμό δεν μπορεί να είναι μικρότερη από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου, γεγονός το οποίο δημιουργεί προβλήματα λόγω του ύψους των τιμών αυτών.

Το καθεστώς αυτό πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να λαμβάνοντα υπόψη τα 2/3 της αντικειμενικής τιμής και αν δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον το 50% αυτής.