Βόρειος-Νότιος Κορέα συνομίλησαν σε επίπεδο ανώτατων στρατιωτικών

Τις πρώτες συνομιλίες ύστερα από επτά χρόνια σε επίπεδο ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων πραγματοποίησαν την Τετάρτη η Νότια και η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατική πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται ανώνυμες πηγές. Το πρακτορείο ανέφερε πως η Σεούλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη συνάντηση επειδή η Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.

Τις πρώτες συνομιλίες ύστερα από επτά χρόνια σε επίπεδο ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων πραγματοποίησαν την Τετάρτη η Νότια και η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατική πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Το πρακτορείο ανέφερε πως η Σεούλ δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως τη συνάντηση επειδή η Πιονγκγιάνγκ δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με την αναφορά, πι συνομιλίες διεξήχθησαν στο Πανμουντζόν, που βρίσκεται στο κέντρο της αποστρατικοποιημένης ζώνης στη μεθόριο, δήλωσε νοτιοκορεάτης υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο, δεν είναι σαφές από ποιόν εκπροσωπήθηκαν οι δύο πλευρές ή το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk