Μεξικό: Μεγαλώνει η οργή για την εξαφάνιση των 43 φοιτητών

Μεγαλώνει η οργή των κατοίκων στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού για τον βραδύτατο ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι έρευνες στην υπόθεση της εξαφάνισης 43 φοιτητών στην πόλη Ιγουάλα. Το κυβερνητικό κτίριο της πολιτείας παραδόθηκε στις φλόγες από εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν απαντήσεις, αλλά και την παραίτηση του κυβερνήτη.

Μεγαλώνει η οργή των κατοίκων στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού για τον βραδύτατο ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι έρευνες στην υπόθεση της εξαφάνισης 43 φοιτητών στην πόλη Ιγουάλα.

Το κυβερνητικό κτίριο της πολιτείας παραδόθηκε στις φλόγες από εξαγριωμένους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν απαντήσεις, αλλά και την παραίτηση του κυβερνήτη.

Ήδη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας έστειλε επιπλέον δυνάμεις στο Γκερέρο για την προστασία των κατοίκων και την τήρηση της τάξης.

Παράλληλα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα συγκρότησε ειδική ομάδα για να βοηθήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ήδη, έχουν συλληφθεί αρκετοί αστυνομικοί, ενώ το σύνολο του οπλισμού της δημοτικής αστυνομίας της Ιγουάλα κατασχέθηκαν προκειμένου να γίνουν βαλιστικές έρευνες.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας που δίνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη διερεύνηση της υπόθεσης είναι ότι έχουν κληθεί εμπειρογνώμονες από την Αργεντινή προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις, ούτε βέβαια έχουν βρεθεί οι 43 φοιτητές. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την τοπική αστυνομία ότι «μάζεψε» τη συγκεκριμένη ομάδα και στη συνέχεια την παρέδωσε σε τοπικούς βαρώνους των ναρκωτικών.

Είχαν προηγηθεί αιματηρές συγκρούσεις φοιτητών με αστυνομικούς στις οποίες έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk