Τo πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Unicef, όπου τονίζονται τρόποι προστασίας της εξάπλωσης του φονικού ιού Εμπολα, είναι πλέον ο διάσημος βρετανός πρώην ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Στόχος της εκστρατείας είναι η κατανόηση της σημασίας της καθαριότητας από τους κατοίκους της Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα. Στις περιοχές αυτές θα προβάλλονται βίντεο, όπου ο βετεράνος των γηπέδων θα δίνει συμβουλές για την καθημερινή υγιεινή του.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σιέρα Λεόνε δήλωσε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Sun of Sunday: «Το να συμμετέχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε αυτήν την εκστρατεία έχει τεράστια σημασία για εμάς και είμαστε ευγνώμονες. Στη Σιέρα Λεόνε, το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία. Όλοι οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά ακολουθούν έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα από την Premier League, αλλά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι το φαβορί. Το συμπαθητικό μήνυμά του θα μεταδοθεί σε όλη την χώρα και στο σύνολο της Δυτικής Αφρικής, και θα αυξήσει τη σημασία του πώς να καταπολεμήσουν τη νόσο με απλά πράγματα όπως η σωστή καθαριότητα. Η χώρα μας και το σύνολο της Δυτικής Αφρικής αντιμετωπίζει ένα φοβερό δράμα και ο αριθμός των νεκρών είναι απίστευτος».

Ο 39χρονος Μπέκαμ έχει ήδη επισκεφτεί το 2008 την πόλη Μακένι, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στη Σιέρα Λεόνε, η οποία έχει θρηνήσει πολλά θύματα από τον έμπολα. Το ενδιαφέρον του πασίγνωστου ποδοσφαιριστή βοηθάει και το Μαρόκο, όπου επρόκειτο να φιλοξενηθεί το 2015 το εθνικό αφρικανικό κύπελλο, καθώς η εξάπλωση του ιού και εκεί τρομοκρατεί τον κόσμο. Μάλιστα η Αφρικανική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου απαντώντας σε αυτές τις ανησυχίες δήλωσε πως δεν χρειάζεται να γίνει καμία αλλαγή όσον αφορά το Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015.Ενώ πρόσθεσε πως έχουν λάβει υπόψη τους το ζήτημα του έμπολα και περαιτέρω συζητήσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα Οκτώβρη.