Η σειρά αγώνων PUMA City Runs μετά την Κηφισιά συνεχίζεται στον Πειραιά. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνα 1 χιλιομέτρου για παιδιά.
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι το κατάστημα της Puma Πειραιά στην οδό Γρ. Λαμπράκη 138 και η ώρα εκκίνησης είναι 9.30 το πρωί ενώ για τον αγώνα των παιδιών 9.35 το πρωί. Το κόστος συμμετοχής για τους δυο πρώτους αγώνες είναι 5 ευρώ, ενώ για τα παιδιά είναι δωρεάν.
Η σειρά έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και έχει ως στόχο την οικονομική ενίσχυση σωματείων και ιδρυμάτων που δρουν στην περιοχή. Στον Πειραιά θα υποστηριχθεί το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την περασμένη Δευτέρα μίλησαν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης.

Ο κ. Μώραλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δική μου επιθυμία ήταν από την αρχή, όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, να δημιουργούνται και στον Πειραιά τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα. Η πόλη του Πειραιά άλλωστε ενδείκνυται για τέτοιου είδους αγώνες. Έχει ωραίες διαδρομές, έχει πολύ κόσμο, είναι φιλόξενη πόλη, είναι μια πόλη που καλλιεργεί τον αθλητισμό, ασχέτως των προβλημάτων που υπάρχουν. Έχει ιστορικά σωματεία σε διάφορα αθλήματα και νομίζω ότι είναι καιρός ο Πειραιάς να αποκτήσει και εκείνος τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις».

Πρόσθεσε πως «και σημειολογικά να το πάρουμε, ο Πειραιάς πρέπει να αρχίσει να “τρέχει” σε όλους τους τομείς. Ο Πειραιάς είναι πίσω, άρα όπως είπα και σημειολογικά θα πρέπει να αρχίσουμε να “τρέχουμε» από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, τους δημότες και όλους όσοι εμπλέκονται στο να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε αυτήν την πόλη. Άρα ο Πειραιάς παίρνει τη σκυτάλη και αρχίζει να “τρέχει”. Ο πρώτος αγώνας είναι αυτός που γίνεται την επόμενη Κυριακή. Ελπίζω, εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει και συμμετοχή και επιτυχία γιατί συνεργαζόμαστε με μια εταιρεία και με ανθρώπους που το έχουν ξανακάνει, είναι έμπειροι και μπορούν να το οργανώσουν σωστά».

Ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως στόχος είναι μέσα στην ίδια χρονιά να γίνουν στον Πειραιά δύο-τρία τέτοια αθλητικά events και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο κ .Ελληνιάδης είπε ότι χρειάζεται «να γίνουν ακόμα πολλά, έτσι ώστε τα παιδιά, η νεολαία, αλλά και οι μεγαλύτεροι να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις. Πολύς κόσμος, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θεωρεί την επένδυση στον αθλητισμό δευτερεύουσας σημασίας. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης των παιδιών και μία από τις βασικές παραμέτρους για την υγεία κάθε ανθρώπου».

Συμπλήρωσε πως «στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά ξεκινάμε τη θητεία μας με την πεποίθηση ότι η σελίδα στα αθλητικά δρώμενα του Πειραιά αλλάζει. Δίνουμε έμφαση στην άθληση των νέων. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία χώρων άθλησης σε κάθε γειτονιά, για να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να βρίσκουν διεξόδους και για να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ενισχύουμε τον μαζικό αθλητισμό στην πόλη μας, για να γίνει η αθλητική δραστηριότητα στοιχείο της καθημερινότητας των πολιτών κάθε ηλικίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο http://www.cityruns.gr/piraeus-city-run.html