• Αναζήτηση

Ευ. Βενιζέλος: «Ας είμαστε έτοιμοι για εκλογές το 2015»

Σήμερα εδώ θα πάρουμε αποφάσεις, θα επιβεβαιώσουμε την πολιτική μας συμφωνία και θα δώσουμε την τελική ώθηση στη μεγάλη οργανωτική προσπάθεια της αυτοοργάνωσης, καθ’ οδόν προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης»

«Σήμερα εδώ θα πάρουμε αποφάσεις, θα επιβεβαιώσουμε την πολιτική μας συμφωνία και θα δώσουμε την τελική ώθηση στη μεγάλη οργανωτική προσπάθεια της αυτοοργάνωσης, καθ’ οδόν προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στη συνάντηση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο, μεταξύ του προέδρου και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και αντιπροσωπειών των κινήσεων και ομάδων που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη «Δημοκρατική Παράταξη».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «βεβαίως όλα κρίνονται στην πολιτική ουσία» και πως «γι’ αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015».

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να ανακοινωθεί η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία θα αποτελείται από περίπου 400 άτομα και δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι την έναρξη του συνεδρίου ώστε να μπορεί να ενταχθεί σε αυτή όποιος επιθυμεί. Η Οργανωτική Επιτροπή θα αποτελέιται από τρεις τομείς: Προγράμματος, με συντονιστή τον Κώστα Σκανδαλίδη, κοινωνικών Κινημάτων και Οργανωτικό (οι συντονιστές τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες). Επίσης θα ορισθεί και μια μικρότερη συντονιστική επιτροπή, 30 ατόμων.

Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις και αφορούν το θέμα του χρέους, τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κράτος με έμφαση στον τομέα της Πρόνοιας. Όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης θα κάνουν εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα όπου θα συναντηθούν με πολιτικά στελέχη αλλά και με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να παρουσιάσουν τις πολιτικές θέσεις και το σχέδιο εξόδου από την κρίση και να συζητήσουν μαζί τους.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε μια συμφωνημένη με την Ευρώπη έξοδο από την κρίση. Εξήγησε ότι οι αποφάσεις για την πρόταση εμπιστοσύνης και για την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, ελήφθησαν για να αναταχθεί το κλίμα αβεβαιότητας και για να ανακτήσει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των κινήσεων, μέσω της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις όλων των κομμάτων. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ακόμα ότι θα πρέπει να επισημανθούν οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται παροχές δισεκατομμυρίων που τινάζουν στον αέρα όλη την προσπάθεια και από την άλλη λέει ότι δεν θα πάρει μονομερείς αποφάσεις. «Ελεγαν τον Ολάντ «Ολαντρέου» και τον Ρέντσι εκπρόσωπο του κεφαλαίου και τώρα τους αποθεώνουν», σημείωσε. «Οι αβεβαιότητες για τη χώρα παραμένουν» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος παροτρύνοντας τους συνομιλητές του να μην επιτρέψουν να επικρατήσει η λογική ότι όλοι είναι ίδιοι. «Μέσα σε πέντε μέρες μπορείς να διαλύσεις ότι έχτιζες πέντε χρόνια», υπογράμμισε.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk