• Αναζήτηση
 • Wall Street Journal: Θα απορρίψουν το γαλλικό προϋπολογισμό οι Βρυξέλλες

  Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Κομισιόν προτίθεται να απορρίψει τον γαλλικό προϋπολογισμό για το 2015, ο οποίος αναβάλλει για άλλη μία φορά τη μείωση του ελλείμματος. Εάν στέκει κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με ευθεία αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής ενός από τους δύο «πνεύμονες» της Ευρωζώνης, σε ένα τοπίο με αναζωπυρωθείσα τη συζήτηση για τη λιτότητα.

  Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Κομισιόν προτίθεται να απορρίψει τον γαλλικό προϋπολογισμό για το 2015, ο οποίος αναβάλλει για άλλη μία φορά τη μείωση του ελλείμματος. Για τέτοια πρόθεση των Βρυξελλών μιλά η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Εάν στέκει κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με ευθεία αμφισβήτηση της οικονομικής πολιτικής ενός από τους δύο «πνεύμονες» της Ευρωζώνης, σε ένα τοπίο με αναζωπυρωθείσα τη συζήτηση για τη λιτότητα.

  Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και ο νέος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν βλέπει το γαλλικό έλλειμμα στο 4,3% του ΑΕΠ το 2015. Η μείωσή του είναι αρκετά χαμηλότερη από εκείνη που προβλεπόταν για συμμόρφωση του Παρισιού στο όριο του 3%. Ο στόχος αυτός αναβάλλεται για το 2017.

  Βάσει των νέων κανονισμών, η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει τον προϋπολογισμό της στην Κομισιόν, η οποία και μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk