Την ενίσχυση 20 κινηματογραφικών σχεδίων αποφάσισε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου). Τα 20 σχέδια επιλέχθηκαν από τα 31 που κατατέθηκαν σε δυο διαφορετικά προγράμματα. Αναλυτικότερα οι εγκρίσεις αφορούν τις προτάσεις για μικρού μήκους ταινίες για την περίοδο ως και 31 Ιανουαρίου 2014 και για τις προτάσεις για «Συγγραφή Σεναρίου –Development» (μεγάλου μήκους) για το β’ και γ’ στάδιο του προγράμματος για τα σχέδια που κατατέθηκαν ως και τις 18 του περασμένου Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Μικρού Μήκους χρηματοδοτούνται συνολικά 11 σχέδια με συνολικό ποσό δέσμευσης τα 154.000€. Οι ταινίες στις οποίες θα διοχετευτούν τα χρήματα είναι οι «Whack» της Σύνης Παππά, «4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου, «Χρήστος και Δήμητρα» της Αμερίσσα Μπάστα, «Ο σπόρος» της Ιφιγένειας Κοτρώτση, «Πυρετός» της Νάνσυ Σπετσιώτη, «Ι.Χ.Θ.Υ.Σ» του Χρύσανθου Μαργώνη, «Μόλυ 6 με 8» του Ευθύμη Μιχελουδάκη, «Τι κρίμα» του Δημήτρη Παπαναστασίου, «Το κήτος» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Δύο ζωές» του Αντώνη Σαμουράκη, «Μετείκιασμα» των Α.Νούσια –Α. Φατούρου.
Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Συγγραφής Σεναρίου –Development (β’+γ’ στάδιο) αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν εννέα ταινίες οι οποίες θα μοιραστούν 69.000 ευρώ: «Δεξιώσεις» σε σενάριο και σκηνοθεσία Φίλιππου Τσίτου και παραγωγή Αλεξάνδρας Μποσίου, «Η διπλανή μου» σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Δραγασάκη, σενάριο Κατερίνας Κακλαμάνη και παραγωγή Φένιας Κοσοβίτσα, η «Λέσχη»σε σενάριο και σκηνοθεσία Κλεάνθη Δανόπουλου και παραγωγή Ηρακλή Μαυροειδή, το «Σπίτι στο σταυροδρόμι» σε σκηνοθεσία Ισαβέλλα Μαυράκη, σενάριο Αννας Αδριανού και παραγωγή Δημήτρη Γεωργιάδη, «Οδύσσεια» σε σενάριο και σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα και παραγωγή Κ. Μωριάτη, «Ομερτά» σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Καλλαρά και παραγωγή Βασίλη Χρυσανθόπουλου, «Φως» σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Δούβλη και παραγωγή Ηρακλή Μαυροειδή, «Φαντασία» σε σενάριο και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Καρδαρά και παραγωγή Κ. Μωριάτη και «Θερμοκήπιο» σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού, σενάριο Ξένιας Βότση και παραγωγή Φωτεινής Οικονομοπούλου.