«Σπουδαστής Καλών Τεχνών, που έμενε κυρίως στη Θεσσαλονίκη» δήλωνε τα τελευταία χρόνια ο άνεργος –στην πραγματικότητα– Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ. ως βασικός συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και δραστήριο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία στρέφει το ενδιαφέρον της σε δύο πρόσωπα από το προσωπικό περιβάλλον του, και μάλιστα σε μία περίπτωση πιθανόν να ζητηθούν στοιχεία από ευρωπαϊκή χώρα.

Κύριο μέλημα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να γίνει έλεγχος αποτυπωμάτων, DNA κτλ. στα τρία καταλύματά του, στο ΙΧ, σε αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του, προκειμένου να εντοπισθούν ευρήματα τα οποία να τον συσχετίζουν με άλλα μέλη της ομάδας Μαζιώτη ή με προγενέστερες υποθέσεις του «αντάρτικου πόλης». Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ροή πληροφοριών και από άλλες πηγές και από παρακολουθήσεις τηλεφώνων που έχουν ξεκινήσει σε προγενέστερο χρόνο.

Ο νεαρός, ο οποίος είχε συχνή παρουσία στα Εξάρχεια, ζούσε –σύμφωνα με τους αστυνομικούς– κυρίως από τα χρήμταα της εύπορης οικογένειάς του. Ο πατέρας του ήταν δραστήριος πολιτικός μηχανικός και η μητέρα του έχει ιταλική καταγωγή – διέμενε στη Ρώμη και παντρεύτηκαν στην Αθήνα το 1972. Η οικογένεια έχει όλα αυτά τα χρόνια ως τόπους διαμονής την Αργυρούπολη, το κέντρο της Αθήνας και το Μαρούσι.

Προσαγωγές και πρόσκαιρο «ενδιαφέρον»

Ο 31χρονος συμμετείχε σε ορισμένες κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών, ενώ φέρεται να είχε παρευρεθεί σε δίκη «ανταρτών πόλης». Είχε προσαχθεί δύο-τρεις φορές σε προληπτικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. την τελευταία δωδεκαετία. Αποτυπώματά του ωστόσο δεν έχουν ενταχθεί στο κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ΑΣΑΔΑ των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2010 η ΕΛ.ΑΣ. είχε δείξει πρόσκαιρο ενδιαφέρον για τις κινήσεις του και ακολούθησε έρευνα για περίπου μία εβδομάδα, η οποία όμως ουδέν σημαντικό ανέδειξε.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε άτομο από το προσωπικό περιβάλλον του το οποίο, εκτός των άλλων, έχει προχωρήσει σε αναρτήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με στέκια αντιεξουσιαστών, με παράνομες ενέργειες αστυνομικών κτλ.

Επαφές με τον Λάμπρο Φούντα;

Ο Αντώνης Σταμπούλος θεωρείται πιθανόν κατά την ΕΛ.ΑΣ. ότι είχε ενταχθεί στον Επαναστατικό Αγώνα την περίοδο 2008-09 και είχε επαφές με τον 35χρονο Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη την άνοιξη του 2010. Ακόμη φέρεται να είχε τότε επαφές και με άλλα πρόσωπα που έπαιζαν ρόλο στρατολόγου στον Επαναστατικό Αγώνα και είχαν «δεσμούς» με τον Ν. Μαζιώτη και άλλους αντάρτες πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι τότε σε καταλύματα της οργάνωσης είχαν βρεθεί δείγματα DNA που ποτέ δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Επιπλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι εκείνη την περίοδο που προσδιορίζεται η δραστηριοποίηση του Αντώνη Σταμπούλου υπήρχαν και σαφείς ενδείξεις συνεργασίας της ένοπλης ομάδας του Ν. Μαζιώτη με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στον χώρο του εγχώριου «αντάρτικου πόλης» ο Σταμπούλος θεωρήθηκε «χρυσή εφεδρεία» με το δεδομένο ότι όχι μόνο δεν ήταν σεσημασμένος αλλά απέφυγε κάθε εμπλοκή στην εξάρθρωση της αρχικής ομάδας του Επαναστατικού Αγώνα την άνοιξη του 2010. Μετά την τότε σύλληψη του Ν. Μαζιώτη έμεινε αδρανής και ίσως έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2012 έδωσε εξετάσεις για να εισαχθεί στην Πυροσβεστική, όπου τελικώς έλαβε την 2.383η θέση.

Από το καλοκαίρι του 2012, όταν και εξαφανίστηκαν ο Ν. Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, φέρεται να επανενεργοποιείται και εξετάζεται αν συμμετείχε σε ορισμένες από τις ληστείες σε Σπέτσες, Ακράτα, Βελεστίνο, Μέθανα και αλλού όπου φέρεται να έδινε «παρών» και ο τότε καταζητούμενος Ν. Μαζιώτης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι πιθανόν ο Αντώνης Σταμπούλος, ο Ν. Μαζιώτης, η σύντροφός του Πόλα Ρούπα, ο ποινικός Γιώργος Πετρακάκος, ένας 35χρονος αντιεξουσιαστής που είχε εξαφανισθεί το 2013, ένα πρώην μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα» –έδρασε την περίοδο 2002-06– και ακόμη δύο-τρία άτομα συνθέτουν τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς συμμετείχαν και στην οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.