Δεν κλείνουν οι πληγές στη ΔΗΜΑΡ παρά την επανεκλογή Κουβέλη

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου του κόμματος.  «Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.

Η επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς με ποσοστό 68,34%, δεν είναι αρκετή για να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η πρωτοβουλία της Κ.Ο. που ζήτησε την παραίτηση του.

Η επόμενη ημέρα αναμένεται δύσκολη παρότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να κάνουν πίσω και να μην μπουν σε μια καταστροφική αντιπαράθεση με τον κ. Κουβέλη. Τη Δευτέρα συγκαλέστηκε σε συνεδρίαση η Κ.Ο. του κόμματος ώστε να βρεθεί ένα modus vivendi, καθώς οι αιτίες της δυσαρέσκεια των βουλευτών με βασική την απαξίωση της Κ.Ο. ως πυλώνα λήψης αποφάσεων, δεν έχουν απαλειφθεί.

Στην ψηφοφορία της Κυριακής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, ο κ. Κουβέλης έλαβε, 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο υποψήφιος του Αριστερού Δικτύου Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.
Σημαντική για την συνοχή της ΔΗΜΑΡ θα είναι και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους.

Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε, προσθέτοντας ότι «θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων».

Ο κ. Δ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των κ.κ. Κουβέλη και Λουκά έχουν ως εξής :

Φ. Κουβέλης: «Ολοκληρώσαμε το 3ο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ένα συνέδριο γόνιμο και ενωτικό, που χάραξε με αποφασιστικότητα την πορεία της ΔΗΜΑΡ μέσα στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Η ΔΗΜΑΡ, ολικά επανέρχεται στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η Δημοκρατική Αριστερά θα ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις της απέναντι στην ελληνική κοινωνία, η οποία, διαρρηγμένη σε ότι αφορά σ τον ιστό της, ματώνει και διεκδικεί να βγεί η χώρα από την κρίση με τους πολίτες όρθιους και ζωντανούς. Η Δημοκρατική Αριστερά θα απαντήσει στα αιτήματα της κοινωνίας με τη σαφήνεια των πολιτικών της θέσεων και των πολιτικών της αποφάσεων, διεκδικώντας την πολιτική έκφραση όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα την προοδευτική διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η δύναμη ευθύνης για την αλλαγή. Μια δύναμη η οποία με σταθερότητα διεκδικεί τις λύσεις των μεγάλων προβλημάτων των εργαζομένων , την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που έχουν πέσει βαριά στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Προχωράμε. Η Δημοκρατική Αριστερά προχωράει ενωμένη, με την συλλογικότητα της και τη σαφήνεια των πολιτικών της θέσεων και απόψεων.
Θέλω να συγχαρώ, ιδιαίτερα, τον σύντροφό μου τον Δημήτρη Λουκά, ένα άξιο στέλεχος που προστίθεται, όπως όλοι, όλες κι εγώ στη μεγάλη προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνέδρους, τα μέλη του κόμματος, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες για την εμπιστοσύνη που κατέθεσαν για τη νέα ηγεσία του κόμματος μας».

Δ. Λουκάς:
«θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Αποδείξαμε ότι είμαστε ένα κόμμα ζωντανό με πλούτο ιδεών και μελών. Φεύγουμε από το συνέδριο με την σαφή εντολή να εργαστούμε για την διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με σημαντική την παρουσία της Αριστεράς για την διακυβέρνηση της χώρας. Οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε με ενθουσιασμό, συνέπεια και χωρίς αμφισημίες για αυτή την υπόθεση. Ταυτόχρονα, ψηφίσαμε ένα νέο καταστατικό, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για την διαμόρφωση μιας συλλογικότητας με ακόμη μεγαλύτερο δημοκρατικό περιεχόμενο και διαδικασίες. Και να το αξιοποιήσουμε για να μπορέσουμε να βγούμε στην κοινωνία και να αγκιστρωθούμε εκεί που ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι. Και το πρώτιστο σήμερα είναι να δώσουμε αξιοπρέπεια στους ανθρώπους δια μέσου της εργασίας. Συγχαίρω τον σύντροφο Φώτη για την επανεκλογή του».

Η νέα Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Νίκος Τσούκαλης ήταν οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς στις εκλογές που έγιναν στο 3ο Συνέδριο του κόμματος για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, πίσω από τον Σάκη Παπαθανασίου, ενώ ακολουθούν οι Σωτήρης Βάλντεν και Γιώργος Σιακαντάρης. Στην 32η θέση συναντάει κανείς τον Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν-Παν.)

Δείτε εδώ αναλυτικά τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και τις ψήφους που έλαβαν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

Στην Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο Φώτης Κουβέλης και ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του κόμματος Δημήτρης Λουκάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk