Στη διάσωση και περισυλλογή 237 μεταναστών, αλλά και στη σύλληψη τριών διακινητών, προχώρησε τις τελευταίες ώρες το Λιμενικό σε διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, ξύλινο σκάφος αποβίβασε το πρωί 93 μετανάστες σε βραχώδη περιοχή στην ακτή Αγ. Γεωργίου στη Σύμη, οι οποίοι συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής. Μαζί με τους μετανάστες συνελήφθησαν και τρεις διακινητές.

Εξάλλου, 27 μετανάστες, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν το πρωί από πλωτό του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά του Αγαθονησίου. Οι μετανάστες στη θέα ανδρών του λιμενικού έσκισαν τη λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα. Περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου στη Σάμο.

Επίσης, 75 μετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω.

Τέλος, 42 μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή Βλυχάδα στη Χίο, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Χίο και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.