Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Kανονικά θα διεξαχθούν όλες οι πτήσεις το ερχόμενο Σαββατοκυριακο (4-5 Οκτωβρίου), αφού με απόφαση του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Kανονικά θα διεξαχθούν όλες οι πτήσεις το ερχόμενο Σαββατοκυριακο (4-5 Οκτωβρίου), αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Προσφυγή κατά της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφοριας κατέθεσε η ΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιδρούν στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής Αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».

Δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ

Με αφορμή την ακύρωση της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 και 5 Οκτωβρίου 2014, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης δήλωσε τα εξής:

«Είναι θετικό το γεγονός πως με την ακύρωση της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η κίνηση των αεροπορικών αφίξεων Οκτωβρίου θα συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, παρά τη μεγάλη αύξηση, άνω του 25%, στις πτήσεις στη χώρα μας, έχουν έως σήμερα λειτουργήσει αποτελεσματικά επιδεικνύοντας επαγγελματισμό. Είναι όμως σημαντικό να αναγνωρίσουν και εκείνοι τις ευθύνες τους όσον αφορά στον καταλυτικό ρόλο που έχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Από την πλευρά της, η Πολιτεία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αυξημένα έσοδα τελών αεροναυτιλίας -ένα απόλυτα αυτοχρηματοδοτούμενο μέρος του συστήματος αερομεταφορών- προς την κατεύθυνση άμεσων επενδύσεων σε επίπεδο εξοπλισμού, εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε τη δυναμική μας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk