Μουφτήδες της Θράκης καταδικάζουν τις βάρβαρες πράξεις τζιχαντιστών

Τις «εγκληματικές και βάρβαρες, ανείπωτης βαναυσότητας και βίας πράξεις» της «τρομοκρατικής Οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» καταδικάζουν, με κοινή δήλωσή τους, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και ο τοποτηρητής μουφτείας Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική πίστη.

Τις «εγκληματικές και βάρβαρες, ανείπωτης βαναυσότητας και βίας πράξεις» της τρομοκρατικής Οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» καταδικάζουν, με κοινή δήλωσή τους, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και ο τοποτηρητής μουφτείας Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική πίστη.

Χαρακτηρίζουν, δε, την οργάνωση «τρομοκρατική» και καλούν τη Διεθνή Κοινότητα να προβεί σε έρευνα για τον καθορισμό των ευθυνών όσων τη στηρίζουν αλλά και για την εξακρίβωση της προέλευσης των πόρων της.

«Αυτή η οργάνωση, δηλώνουμε με έμφαση και σαφήνεια, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το Ισλάμ του οποίου σφετερίζεται με πλήρη ασέβεια την ονομασία του, ούτε με το Χαλιφάτο που επαγγέλλεται ότι δήθεν επιδιώκει να επανιδρύσει» δηλώνουν οι τρεις μουφτήδες.

Τονίζουν επίσης ότι «οι εγκληματικές και βάρβαρες, ανείπωτης βαναυσότητας και βίας πράξεις» του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται σε απόλυτη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της μουσουλμανικής πίστης και ότι «αυτή η τρομοκρατική οργάνωση είναι πέρα για πέρα αντίθετη προς το Ισλάμ και τις παραδόσεις του».

Σε άλλο σημείο, χαιρετίζουν την υπεύθυνη στάση χριστιανών πνευματικών ηγετών, οι οποίοι καταγγέλλουν τις βιαιοπραγίες που διαπράττονται εναντίον των Χριστιανών του Ιράκ και της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα «αρνούνται να εκμεταλλευτούν αυτή την τραγωδία», αναγνωρίζοντας ότι «οι Μουσουλμάνοι είναι και οι ίδιοι θύματα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Καλούν, δε, όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος «να εκδηλώσουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την ενότητά τους ενάντια στην τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα» και τους νέους μουσουλμάνους κάθε χώρας «να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια και να μην επιτρέψουν να παρασυρθούν να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών» καθώς «εφόσον δεχτούν να συστρατευθούν με τους τρομοκράτες θα είναι ένοχοι απέναντι στον Αλλάχ και στην Ανθρωπότητα».

Τέλος, απευθύνουν έκκληση στους μουσουλμάνους της Ελλάδας να προσφέρουν την αγάπη και τη συνδρομή τους στα θύματα των διωγμών από το Ιράκ και τη Συρία που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk