Μητσοτάκης για συμβάσεις: «Δεν θα δεχθούμε άρνηση των ελέγχων»

Ούτε ένα βήμα πίσω δεν προτίθεται να κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης στο θέμα του ελέγχου νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ούτε ένα βήμα πίσω δεν προτίθεται να κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης στο θέμα του ελέγχου νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Αυτό δήλωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής απαντώντας έτσι στα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε προσχηματικό των έλεγχο των συμβάσεων ώστε να βρεθεί νέα δεξαμενή απολύσεων.

Η αντιπαράθεση άγγιξε το «κόκκινο» με τον κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί για την στάση της την ΠΟΕ – ΟΤΑ και τους πέντε δημάρχους που αρνούνται τον έλεγχο λέγοντας ότι «δεν θα δεχθούμε αρνήσεις σε αυτό τον έλεγχο».

«Καλώ και τους δημάρχους οι οποίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να συνεργαστούν. Τον τελικό λόγο, όσο κι αν σας ενοχλεί κ. Μπαλασόπουλε, θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Όσο κι αν δεν σας αρέσει. Ο νόμος δεν είναι α λα καρτ. Νόμος δεν είναι μόνο το δίκιο του εργάτη. Νόμος είναι ό,τι ψηφίζεται από τη Βουλή η οποία ανατρέπεται μόνο με εκλογές. Τα ψέματα τελείωσαν. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για την μετατροπή των συμβάσεων. Μόνο για τις επιπτώσεις της παρατυπίας μπορούμε να μιλήσουμε από εδώ και πέρα», υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν εκπρόσωποι φορέων που παρίσταντο στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης για να καταθέσουν τις απόψεις τους, φώναξαν ειρωνικά στον κ. Μητσοτάκη: «Μπορείς να φύγεις τώρα, σε περιμένει η τρόικα»! Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λ. Τσαβδαρίδης αντέδρασε έντονα ζητώντας από τους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ να σεβαστούν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου αλλιώς να αποχωρήσουν: «Είστε φιλοξενούμενοι εδώ κύριοι. Αν δεν σέβεστε τη διαδικασία να φύγετε», είπε ο βουλευτής, ενώ ο κ. Μητσοτάκης φώναξε: «Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι κατάληψη. Καταλάβετέ το»!

Ενώ είχε αποχωρήσει από την αίθουσα ο υπουργός, ο κ. Μπαλασόπουλος στην τοποθέτησή του κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα: «Βρισκόμαστε στο κέντρο της κατασυκοφάντησης. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν αρνείται κανέναν έλεγχο πλαστών δικαιολογητικών και πτυχίων». Μάλιστα κατηγόρησε τον υπουργό ότι «δεν γίνεται με ενιαία κριτήρια ο επανέλεγχος των συμβάσεων».

Όπως είπε, αυτοί που το 2004 «πυροβολούσαν» τον τότε πρωθυπουργό (αναφέρεται στον κ. Κ. Καραμανλή) για τις μετατροπές συμβάσεων και ζητούσαν περισσότερες τώρα είναι οι ίδιοι που ζητάνε τον έλεγχο. Και πρόσθεσε: «Φοβάμαι μην έχουμε μέρες του 1992 όταν κάποιος άλλος πρωθυπουργός (σ.σ. ο κ. Κων. Μητσοτάκης) ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες», κάτι που είχε οδηγήσει σε επεισοδιακές κινητοποιήσεις που κάποιες φορές είχαν λάβει ακραίο χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ. Μπαλασόπουλος κατηγόρησε την ΚΕΔΕ ότι «είναι εξαφανισμένη ενώ έχουμε κατάργηση της διοικητικής αυτοτέλειας» των δήμων, προειδοποιώντας την κυβέρνηση: «Τους λέμε άδικος κόπος. Ξέρουμε από αγώνες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk