«Κλείδωσε» το προσχέδιο του προϋπολογισμού

«Κλείδωσε» το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ολοκληρώθηκε το ραντεβού για τα δημοσιονομικά το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γκίκα Χαρδούβελη και των εκπροσώπων των δανειστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση Βρούτση-τρόικας.

«Κλείδωσε» το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Ολοκληρώθηκε το ραντεβού για τα δημοσιονομικά το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γκίκα Χαρδούβελη και των εκπροσώπων των δανειστών. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση Βρούτση-τρόικας.

Κρίσιμο κρας – τεστ

To πιο κρίσιμο κρας-τεστ με την τρόικα αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Οικονομικών καθώς πέρα από τα δημοσιονομικά θα τεθεί στο τραπέζι η «ατζέντα» των εργασιακών και οι αλλαγές που ζητούν τα στελέχη της τριμερούς στο ασφαλιστικό.

Το πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών αρχίζει στις 17.30 το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) σε πρώτη φάση με μια συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό κ. Γκίκα Χαρδούβελη και στους επικεφαλής της τριμερούς.
«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, πηγαίνουν πολύ καλά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης το βράδυ της Τετάρτης αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τρόικα- Βρούτσης
Σήμερα, μια ώρα μετά τη συνάντηση Χαρδούβελη – τρόικας, στις 18.30, προγραμματίζεται να φτάσει στο ΥΠΟΙΚ ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης για συνάντηση με την τριμερή.
Ο υπουργός Εργασίας, δύο ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, στις επαφές με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και τους κοινωνικούς εταίρους, θα επιχειρήσει να αποσύρει από την ατζέντα των συνομιλιών με την τρόικα τα παρακάτω θέματα:
-α. Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
-β. Την επαναφορά του λοκ άουτ (ανταπεργία των εργοδοτών)
-γ. Τις αλλαγές στον τρόπο προκήρυξης των απεργιών, με επιχείρημα τη συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων.

Ασφαλιστικό θέλει η τρόικα
Ωστόσο απέναντι τους. οι κ.κ. Χαρδούβελης και Βρούτσης θα έχουν στελέχη της τρόικας που ζητούν ήδη από τη συνάντηση του Παρισιού να αυξηθούν τα όρια ηλικίας και να μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις.
Αλλωστε στην κυβέρνηση δεν έχουν ξεχάσει όσα ανέφερε η οικονομολόγος του ΔΝΤ κυρία Στέφανι Εμπλ στην Πόλη του Φωτός στις αρχές Σεπτεμβρίου. «Μήπως θα έπρεπε να εξετάσετε τη μείωση της κατώτατης σύνταξης; Το λέω γιατί είναι κατά κανόνα υψηλότερη από τον κατώτατο μισθό και αποτελεί αντικίνητρο για την παραμονή στην εργασία» είχε πει προκαλώντας την έκρηξη της ελληνικής πλευράς.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν μπαίνει καν στη συζήτηση για όρια ηλικίας και ύψος συντάξεων και θέλει να μεταθέσει τη διαδικασία για τις διαρθρωτικές αλλαγές (όπως είναι οι συγχωνεύσεις ταμείων) στο ασφαλιστικό την Ανοιξη του 2015.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk