Παγκάκια με κάγκελα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, εγκατέστησε πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Αθηναίων. Σκοπός, πιθανότατα, αυτής της κατασκευής είναι να μην μπορούν να ξαπλώνουν οι άστεγοι.

Το θέμα έγινε γνωστό από ανάρτηση του χρήστη του Facebook Paraskevas Vakalos.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου έχουν στηθεί τρία τέτοια παγκάκια.

Αιχμηρή ήταν η πρώτη αντίδραση από συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, οι οποίοι εστιάζοντας την κριτική τους στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν: «Εκεί που αρχίζει η κομματική εμπάθεια, τελειώνει η λογική».

Ακόμη, επισήμαναν ότι «είναι οι ίδιοι που αξίωναν προ καιρού να μπουν δύο άστεγοι σε χώρο του Πνευματικού Κέντρου που ήταν χωρίς θέρμανση, όταν υπήρχαν επτά θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους, είναι οι ίδιοι που όταν ο δήμος άλλαζε τα παγκάκια στην πλατεία Κλαυθμώνος μιλούσαν για σχέδιο κατά των αστέγων».

Πάντως, στο ερώτημα γιατί επελέγησαν παγκάκια με …χερούλια, υπογράμμισαν ότι έγινε ανάπλαση της Πλατείας Αγ. Γεωργίου και υπήρξαν πολλές αλλαγές. Και συμπλήρωσαν:

«Για το δήμο δεν είναι η θέση των αστέγων τα παγκάκια. Αν νομίζουν ότι η θέση του αστέγου είναι στα παγκάκια, είναι δικό τους πολιτικό πρόβλημα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:

«Εκεί που κυριαρχεί η πολιτική εμπάθεια, τελειώνει η λογική. Πίσω από την μετατροπή μιας υποβαθμισμένης –μέχρι πρότινος- πλατείας, σε πλατεία πρότυπο για την περιοχή της Κυψέλης, κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα. Θα διαψευσθούν.

»Όπως διαψεύσθηκαν εκείνοι που πίσω από την αναμόρφωση της πλατείας Κλαυθμώνος «έβλεπαν» σχέδιο κατά των αστέγων όπως και εκείνοι που αξίωναν να φιλοξενηθούν δύο άστεγοι στο παγωμένο Πνευματικό Κέντρο, όταν ήταν ήδη ανοιχτοί επτά θερμαινόμενοι χώροι σε όλη την Αθήνα.

»Οι δομές του δήμου Αθηναίων για τους άστεγους και η συνεργασία του με τους φορείς, τις οργανώσεις και τις Ομάδες Πολιτών της πόλης για το ζήτημα της αστεγίας είναι γνωστές και αναγνωρίζονται διεθνώς. Κάποιοι παριστάνουν ότι τις αγνοούν. Προφανώς είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι η θέση του άστεγου είναι στα παγκάκια».