Νέοι συσχετισμοί αναμένεται να διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα και στη ΔΗΜΑΡ.

Η Μεταρρυθμιστική Τάση της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τονΣπ. Λυκούδη, αποχωρεί από το κόμμα. Τα στελέχη της έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να ματαιωθεί ή για να αναβληθεί το συνέδριο του κόμματος και ο κ. Λυκούδης επανελάμβανε συνεχώς ότι έπειτα από την εκλογική συντριβή έπρεπε η ΔΗΜΑΡ να μπει σε φάση περισυλλογής και όχι σε συνέδριο σύγκρουσης μηχανισμών για την εξουσία ενός μικρού κόμματος. Επειτα από την προειδοποίηση ότι δεν θα παραστούν στο συνέδριο προχώρησαν σε έναν βελούδινο χωρισμό. Την Τετάρτη οΦ. Κουβέληςκάλεσε στο γραφείο του τον κ. Λυκούδη και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εκείνος του είπε ότι δεν μπορεί να μείνει σε ένα κόμμα που έχει πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε απόλυτη κατανόηση, ενδεχομένως και ανακούφιση, από την πλευρά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. «Σέβομαι την απόφασή σου. Ετσι είναι, δεν μπορείς να συνεχίσεις» απάντησε ο κ. Κουβέλης.
Με αυτόν τον ψυχρό τρόπο, μέσα σε λίγα λεπτά, τελείωσε η πολιτική σχέση των δύο ιδρυτικών προσωπικοτήτων της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα ακρωτηριάστηκε χωρίς να γίνει «κουβελικό», μολονότι δεν αναμένονται εκπλήξεις στην εκλογή προέδρου στο συνέδριο.. Αύριο η Μεταρρυθμιστική Τάση έχει προγραμματίσει μια εσωτερική εκδήλωση ενημέρωσης για τα επόμενα βήματά της, τα οποία δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και βουλευτές όπως ηΝίκη Φούντακαι οΘ. Ψύρρας. Ο κ. Λυκούδης είναι θερμός οπαδός της ενότητας της Κεντροαριστεράς αλλά δεν θέλει να σπεύσει σε συνεργασίες χωρίς εχέγγυα και –πολύ περισσότερο –να διακινδυνεύσει ένα ναυάγιο τύπου Πρωτοβουλίας των 58.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ εικοσαημέρου συναντήθηκε και με τον κ. Βενιζέλο, στον οποίο κατέστησε σαφές ότι δεν ενδιαφέρεται για ένα κατ’ όνομα συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης που θα είναι ουσιαστικά συνέδριο του ΠαΣοΚ. Στην πραγματικότητα του πέταξε το μπαλάκι για πραγματικά ανοίγματα σε ολόκληρη την παράταξη και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αποδέχθηκε την πρόκληση διαβεβαιώνοντας τον συνομιλητή του για την ειλικρίνεια των προθέσεών του.