Ξεκινά εντός του 2015 η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου

Εντός του 2015 θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.

''

Εντός του 2015 θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια.

«Πιστεύουμε ότι η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου θα γίνει εντός του 2015 και, αν όλα πάνε καλά με τον διαγωνισμό, περί τα μέσα του 2015 μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες» δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος.

«Πρόκειται για παρέμβαση η οποία θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα τελειώσει στην Ομόνοια. Δεν θα υπάρξει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα από την πεζοδρόμηση» είπε ο κ. Σιμόπουλος.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, «θα υπάρχουν πολλοί διάδρομοι πρόσβασης των λεωφορείων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα ταξί, ενώ στη μέση του πεζόδρομου, θα υπάρχει ειδική διαμόρφωση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας. Οι δρόμοι όπως είναι η Αμερικής και η Εμμανουήλ Μπενάκη δεν πεζοδρομούνται όπως επίσης και άλλοι δύο δρόμοι, οι οποίοι θα επιτρέπουν τη διαμπερή κίνηση των λεωφορείων».

Η χρηματοδότηση του έργου, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, είναι από το ΕΠΕΡΑΑ, το Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και από την Περιφέρεια Αττικής. «Πρόκειται για ένα απολύτως περιβαλλοντικό έργο, γιατί στο μεγάλο της μήκος η γραμμή του τραμ θα τροφοδοτείται από συσσωρευτές, ενώ όλες οι φυτεύσεις που θα γίνουν, θα αρδεύονται από τα νερά της βροχής μέσω κατάλληλων ταμιευτήρων».

Οι μελέτες προέρχονται από χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση, έγιναν με την επίβλεψη της Αττικό Μετρό ΑΕ και, όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, «συμμετείχε κυρίως το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσον αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

«Είναι ένα έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Αττικό Μετρό ΑΕ και έρχεται ως συμπλήρωμα άλλων δύο έργων. Ερχεται ως συμπλήρωμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό και συμπληρώνει κάτι αντίστοιχο με την τριλογία των έργων, που έχουμε μπροστά μας από τα παλαιά διατηρητέα κτίρια της Αθήνας»
εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος, περιγράφοντας το σύνολο των παρεμβάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Ακαδημία).

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk