Εκπτώσεις στις μετακινήσεις τους προσφέρουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ANEK και Μinoan Lines στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων 2014.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΕΚ η εταιρεία «στην προσπάθεια της να στηρίξει έμπρακτα τους νέους φοιτητές προσφέρει ειδικές εκπτώσειςγια τις πρώτες μετακινήσεις τους προς και από τον τόπο σπουδών τους: Στα δρομολόγια της γραμμής Χανίων: Παρέχεταιέκπτωση 50%στα εισιτήρια επιβατών στην Οικονομική Θέση, Αριθμημένα Καθίσματα και Καμπίνες (εκτός Α2 και LUX) και20% στα εισιτήρια Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»: Η έκπτωση ανέρχεται στο50%στην Οικονομική Θέση και Αριθμημένα καθίσματα».

Επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις που αφορούν τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειες τους,ισχύουν από 28 Αυγούστου έως16 Νοεμβρίου 2014, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση εισιτηρίων είναι η επίδειξη του ειδικού «Δελτίου Εξεταζομένων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014» και η φυσική παρουσία των νεοεισαχθέντων φοιτητών.
Η Minoan Lines «στη γραμμή Ηράκλειο –Πειραιάς –Ηράκλειο προσφέρει για τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους που τους συνοδεύουν για την εγγραφή τους στις σχολές φοίτησης τις ίδιες εκπτώσεις που ισχύουν για τους φοιτητές. Συγκεκριμένα: 50% έκπτωση στα VIP καθίσματα και κατάστρωμα, 30% έκπτωση σε όλες τις θέσεις με κλίνη (εκτός της θέσης LUX), 20% έκπτωση στα δίκυκλα και Ι.Χ. οχήματα».
Στις προϋποθέσεις αναφέρεται πως «οι παραπάνω εκπτώσεις θα ισχύουν από 29/08 έως και 30/09/2014 για τους επιτυχόντες μαθητές και για τα μέλη των οικογενειών τους, εφόσον συνοδεύουν τον επιτυχόντα και οι εκπτώσεις θα παρέχονται με την επίδειξη του Δελτίου εξεταζομένου/υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014 κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβαση στο πλοίο».
Επιπλέον «η Minoan Lines προσκαλεί όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές να εγγραφούν στο Minoan Lines Bonus Club και να κερδίσουν αυτόματα τους πρώτους τους 200 πόντους, αν η εγγραφή γίνει ηλεκτρονικά, ή εναλλακτικά τους πρώτους τους 100 πόντους, αν συμπληρώσουν την έντυπη αίτηση εγγραφής που διατίθεται από τα πρακτορεία, τα πλοία ή τα συνεργαζόμενα γραφεία ταξιδίων της Minoan Lines. Η προσφορά ισχύει μέχρι 31/12/2014. Απαραίτητη προϋπόθεση η αποστολή της βεβαίωσης εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών στο πρώτο έτος της σχολής τους στην αρμόδια υπηρεσία «Minoan Lines Bonus Club» με e-mail: bonusclub@minoan.gr ή φαξ 2810 342607».