Μία ληστεία σε τράπεζα του Ναυπλίου το 2007 όπου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν μαζί ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου κι ο 34χρονος Σπ. Δ. οι οποίοι θεωρείται ότι, ήσαν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο, το μεσημέρι της Παρασκευής, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ. Στην ληστεία του 2007 συμμετείχε και ποινικός που συνελήφθη αργότερα και καταδικάσθηκε για την περιώνυμη απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η ληστεία στο Ναύπλιο προσδιόρισε τις τελευταίες «συμμαχίες» ποινικών, που αργότερα, με την συνεργασία του 35χρονου, πρώην συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα, Γιώργου Πετρακάκου, συνδέθηκαν με τον αντιεξουσιαστή Νίκο Μαζιώτη.
Πρόκειται για γνωριμίες που ξεκίνησαν την περίοδο 1999-2001 μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού με ανάμιξη κι άλλων ποινικών κι αντιεξουσιαστών και τα τελευταία χρόνια οι διασυνδέσεις αυτές επεκτάθηκαν.
Εκτιμάται ότι μέσα από τις φυλακές και με «ενδιάμεσους» άλλους αντιεξουσιαστές στις αρχές του 2012 υπήρξε προγραμματισμός για υποβοήθηση του Νίκου Μαζιώτη – εξαφανίσθηκε το καλοκαίρι του 2012 – από ποινικούς που προχώρησαν μαζί με δύο – τρεις «αντάρτες πόλης», σε ληστείες τραπεζών στην Νεμέα, στις Σπέτσες, στην Ακράτα, στα Μέθανα κι αλλού.
Με τα δεδομένα που προκύπτουν από την ληστεία στο Δίστομο, αλλά κι από πρόσφατα άλλα ευρήματα οι αξιωματικοί μιλούν για «μια πρωτοφανή στην ιστορία του εγχώριου αντάρτικου πόλης σύμπραξη αντιεξουσιαστών με. σκληρούς ποινικούς εκ των οποίων μάλιστα οι περισσότεροι είχαν εμπλοκή και σε υποθέσεις ναρκωτικών».
Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «ένας από τους συνεργούς του Μαζιώτη ήταν αυτός που υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών είχε βγει στο μπαλκόνι πολυκατοικίας σε πόλη της Αργολίδας πυροβολούσε κι απειλούσε θεούς και δαίμονες χωρίς ουσιαστικό λόγο».
Εκείνο ωστόσο που απασχολεί τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι «αν η ποινική πτέρυγα της ομάδας Μαζιώτη προχωρήσει σε ένοπλες ενέργειες σχετικά με την δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» σχεδιάζοντας ένα εντυπωσιακό νέο κτύπημα ή αν αποστασιοποιηθεί προχωρώντας σε νέο κύκλο ληστρικών επιθέσεων για προσωπικά οφέλη».
Κάτι που όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν δεν εντοπισθεί η γιάφκα τους ή αν δεν συλληφθούν.
Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Κορινθίας και της Αργολίδας για τον εντοπισμό των τριών τουλάχιστον ποινικών – συνεργών του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και δύο ακόμη αντιεξουσαστών, εκ των οποίων ο ένας εκτιμάται είναι 36χρονος αναρχικός στο νοικιασμένο ΙΧ του οποίου είχαν βρεθεί όπλα – σε πάρκινγκ των Εξαρχείων – την άνοιξη του 2013.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν καθοριστική για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης την μαρτυρία του ομήρου – ταμία της τράπεζας στο Δίστομο.
Σημειώνεται ότι στην διάρκεια ληστείας τον Φεβρουάριο του 2011 από συμμορία Ρωσοπόντιων οι δράστες είχαν βάλει πιστόλι στον κρόταφο του ίδιου ανθρώπου προκειμένου να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να κλέψουν 250.000 ευρω. Και τότε μάλιστα ο ίδιος ταμίας είχε δώσει καθοριστική κατάθεση που υποβοήθησε στην ταυτοποίηση των ληστών, για του οποίους μάλιστα διαπιστώθηκε ότι είχαν σχέση και με τους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.