Ενας 34χρονος δραπέτης των φυλακών Δομοκού το καλοκαίρι του 2013, ο οποίος είχε κατηγορηθεί -μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα- για συμπλοκή με αστυνομικούς το 2007 στην περιοχή της Λάρισας και για τον οποίο υπήρχαν μηνύματα συμπαράστασης από γνωστούς αντιεξουσιαστές, είναι το τρίτο μέλος της ένοπλης οργάνωσης του Νίκου Μαζιώτη που λήστεψε προ διημέρου την τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας, με λεία 300.000 ευρώ!

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσδιόρισαν την εμπλοκή από μαρτυρίες και αποτυπώματα στο εγκαταλελειμμένο ταχύπλοο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους. Πλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν διαμορφώσει την άποψη ότι στην ένοπλη αυτή οργάνωση συμμετείχαν ο συγκεκριμένος καταζητούμενος και οι ληστές τραπεζών Γιώργος Πετρακάκος (πρώην συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα) και Σπύρος Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι με σειρά δημοσιευμάτων του το «Βήμα» είχε αποκαλύψει τους τελευταίους μήνες, σειρά στοιχείων για τους συνεργούς του Μαζιώτη…

Ο 34χρονος είχε κατηγορηθεί την δεκαετία του 2003 για υπόθεση ναρκωτικών. Τον Μάρτιο του 2006, ο 34χρονος -μικρόσωμος και με χαρακτηριστικό κούρεμα- είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά. Τον Ιούνιο του 2006 ήταν ο συνδιοργανωτής (χρησιμοποιώντας και δύο 19χρονες φίλες του) και επέβαινε σε ελικόπτερο της πρώτης απόδρασης από τον Κορυδαλλό του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκετ Ριζάι. Τότε είχε προκύψει ότι δεν γνώριζε τον Παλαιοκώστα αλλά είχε έλθει σε επαφή μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού -όπου κρατείτο για τη υπόθεση ναρκωτικών- με έναν άλλο «μεγαλονονό» της νύκτας που είχε βοηθήσει στην απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι .Προκειμένου ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον Αλβανό Ριζάι σε συμβόλαια θανάτου. Επιπλέον, τότε είχε διαπιστωθεί ότι ο νονός χρησιμοποιούσε τον 34χρονο ως βοηθό του για θελήματα μέσα στην φυλακή αλλά και ως δοκιμαστή των φαγητών του, με τον φόβο δηλητηρίασής του. Ο 34χρονοςσυνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μία φίλη του.

Τον Μάρτιο του 2009 ο 34χρονος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών.

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια της φυγής του την περίοδο 2006-2008, ο 34χρονος φέρεται να είχε συμμετάσχει σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή Χαλκιάδες Φαρσάλων, όπου φέρεται να επέβαινε σε ΙΧ μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Το πρωί της 28ης Απριλίου 2007, λοιπόν, οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην περιοχή και έκαναν σήμα στην BMW να σταματήσει αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και σύμφωνα με την αστυνομία ένας από τους δυο επιβάτες πυροβόλησε, με αυτόματο όπλο, εναντίον των περιπολικών που άρχισαν να καταδιώκουν το αυτοκίνητο. Οι σφαίρες χτύπησαν στον προφυλακτήρα ενός περιπολικού χωρίς να τραυματισθεί κανείς από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και η καταδίωξη διήρκησε αρκετή ώρα. Η BMW, όμως, κατάφερε να ξεφύγει και οι δράστες εξαφανίστηκαν. Στην περιοχή μετέβησαν ομάδες της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο της αστυνομίας ενώ είχαν στηθεί μπλόκα παντού. Μερικούς μήνες αργότερα συντάχθηκε δικογραφία σε βάρος του 34χρονου για την συμπλοκή του 2007 στην Λάρισα, όμως σε δίκη που έγινε το 2011 στη θεσσαλική πόλη απηλάγει των κατηγοριών.

Ο 34χρονος που φέρεται να συμμετείχε την περασμένη Παρασκευή στη ληστεία του Διστόμου, είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2013 απεργία πείνας αντιδρώντας στην άρνηση των εισαγγελικών και σωφρονιστικών αρχών να του χορηγήσουν άδεια. Όπως ανέφερε τότε «πριν από μερικούς μήνες, ενώ είχα ξεπεράσει το προβλεπόμενο όριο φυλάκισης για τη χορήγηση άδειας, το κράτος και οι διωκτικές αρχές εξάντλησαν πάνω μου την εκδικητική τους μανία απορρίπτοντας, τη μία μετά την άλλη, όλες τις αιτήσεις μου για το κεκτημένο δικαίωμα της άδειας που δικαιούμουν». Ακόμη δραστήριοι αντιεξουσιαστές, ανάμεσα σε αυτούς και κρατούμενοι για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το 2012, ανέφεραν «Ο (σ. 34χρονος ) δεν είναι μόνος… Πρέπει να γίνουν κινήσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα».

Εκτιμάται ότι μετά την παραβίαση της πενθήμερης άδειας που τελικώς πήρε τον Ιούνιο του 2013, προσκολλήθηκε στην ομάδα Μαζιώτη και πιθανολογείται ότι συμμετείχε σε ορισμένες από τις ληστείες που ακολούθησαν, σε Βελεστίνο και Μέθανα όπως και τις πρόσφατες σε Σαρωνίδα και Μαραθώνα. Ωστόσο δεν συμμετείχε -ήταν κρατούμενος τότε- σε ληστείες στη Νεμέα, στις Σπέτσες, στην Ακράτα κα αλλού όπου συμμετείχαν άλλοι συνεργοί του 44χρονου αντιεξουσιαστή.