ΥΛΙΚΑ

2 συσκευασίες Κουβερτούρα Πλάκα ΓΙΩΤΗΣ (250 γρ.), σπασµένη σε κοµµάτια
2 συσκευασίες Κουβερτούρα Πλάκα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ (250 γρ.), σπασµένη σε κοµµάτια
3 φακέλους Κουβερτούρα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
600 ml κρέµα γάλακτος
4 φύλλα Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Κουβερτούρα Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα μιας ορθογώνιας φόρμας για κέικ με μεμβράνη κουζίνας. Σε ένα σκεύος με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα της Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ και τα αφήνουμε ώσπου να μαλακώσουν.
2 Βάζουμε κάθε σοκολάτα σε διαφορετικό μπολ και ζεσταίνουμε τα 200 ml της κρέμας γάλακτος. Στραγγίζουμε τα φύλλα της Ζελατίνης και τα προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε.
3 Ρίχνουμε το μείγμα στη Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η Κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μεταφέρουμε στη φόρμα. Μόλις κρυώσει η Κουβερτούρα, τη βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
4 Ζεσταίνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω στην Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και ρίχνουμε το μείγμα της Κουβερτούρας Γάλακτος. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε για μισή ώρα.
5 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την Κουβερτούρα. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει, ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με την Τρούφα ΓΙΩΤΗΣ.

Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος 85 του περιοδικού ΒΗΜΑ GOURMET.