Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρεμιέρα ο «Οθέλλος», το αριστούργημα του Βέρντι που βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Σαίξπηρ συνεχίζει τις φεστιβαλικές παραστάσεις του. Η φιλόδοξη παραγωγή της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής πρωτοπαίχτηκε στο Ηρώδειο την περασμένη Κυριακή αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το ρωμαϊκό ωδείο.
Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 29, 30 και 31 Ιουλίου με πρωταγωνιστές τους τενόρους Αντονέλλο Παλόμπι (29 και 31) και Ρέιμοντ Βέρυ (30) στο ρόλο του Μαυριτανού της Βενετίας, τις υψιφώνους Αλεξία Βουλγαρίδου (30) και Τσέλια Κοστέα (29 και 31) και τους βαρύτονους Γκεόργκε Γκαγκνίτζε (30) και Δημήτρη Πλατανιά (29 και 31) ως Ιάγο.
Τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο διεθνής Γιάννης Κόκκος ενώ την ορχήστρα της ΕΛΣ (υπερθετικά τα σχόλια για την απόδοσή της το βράδυ της πρεμιέρας) διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης.
Εισιτήρια διατίθενται από τα ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια, τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ υπάρχει πάντα και η δυνατότητα αγοράς από το Internet, στις διευθύνσεις www.greekfestival.gr και www.nationalopera.gr.