Κανονικά θα συνεχιστεί το πρόγραμμα διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια σε συνεργασία με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Κομφούκιος.
Την απόφαση αυτή πήρε το υπουργείο Παιδείας με στόχο τόσο τη σωστή διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας σε ελληνικά σχολεία όσο και την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στις δυο χώρες, ώστε να καλλιεργηθεί μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης των δύο λαών.
Οι λεπτομέρειες του προγράμματος αυτού θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και αρμόδιο για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τον κ. Ζανγκ Ζαν εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα και την κυρία Γιανγκ Ξιουκουίν από το Ινστιτούτο Κομφούκιος.
Στο μεταξύ συνάντηση είχε την Παρασκευή και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζής με αντιπροσωπεία βουλευτών του ιαπωνικού Κοινοβουλίου, τους οποίους συνόδευε ο ιάπωνας πρεσβευτής στην Ελλάδα κ. Μάσουο Νισιμπαγιάσι.
Ο κ. Κυριαζής ενημέρωσε την ιαπωνική αντιπροσωπεία για τη δομή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Ιδιαιτέρως έμφαση δόθηκε στη διδασκαλία των θεσμών, του Συντάγματος, των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις που άπτονται θεμάτων ευρύτερης πολιτικής για την εκπαίδευση στην Ελλάδα.