«Το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών -και των υπόλοιπων υγειονομικών- που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες» δηλώνουν οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Με αφορμή τη σύλληψη του διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής λόγω χρηματισμού, αναφέρουν ότι καταδικάζουν απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και απαιτούν πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση.
Σημειώνουν ωστόσο ότι η έκταση που παίρνει το θέμα δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
«Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό» προσθέτουν. «Έχει και «χθες» και «αύριο», όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, όσο υπάρχουν δεκάδες ανενεργά χειρουργικά τραπέζια στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο εμπεδώνεται η αντίληψη στο σύστημα που ζούμε ότι τελικά η υγεία είναι εμπόρευμα».
Τέλος, επισημαίνουν ότι οι όποιες κακές συνθήκες εργασίας και οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να χρηματίζεται από τον ασθενή.