Ημερίδα έναρξης του προγράμματος +ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, διοργάνωσε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (EATA). Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», με συντονιστή εταίρο την ΜΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ.
Σκοπός του έργου είναι η ένταξη και η παραμονή στην τοπική αγορά εργασίας 78 ανέργων κατοίκων της περιοχής Κεντρικού, Νότιου και Ανατολικού τομέα της Αττικής, οι οποίοι μέσω επάλληλων δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν, να υποστηριχθούν επαγγελματικά και να αναλάβουν θέσεις απασχόλησης σε τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα για το έργο +ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, καθώς και για το εταιρικό σχήμα που το υλοποιεί. Παράλληλα παρουσιάστηκαν δυο start up εταιρείες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον τομέα του τουρισμού, οι «Dopios» και «Big Olive», ενώ ενημερώθηκαν από τα στελέχη της ΕΑΤΑ για το έργο της εταιρείας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, καθώς και για τις δράσεις που υλοποιεί το Athens Convention & Visitors Bureau με στόχο την προώθηση και προβολή της Αθήνας ως τουριστικού και συνεδριακού προορισμού.
Εν τω μεταξύ, συνάντηση εργασίας για την τουριστική προβολή της Αθήνας είχαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην ελληνική πρωτεύουσα και συμφώνησαν σε ακόμη πιο στενή συνεργασία, ώστε η πόλη να καταστεί αυτόνομος τουριστικός προορισμός.
Η κυρία Κεφαλογιάννη και ο κ. Καμίνης συζήτησαν εκτενώς για τους τρόπους συνεργασίας και τις συμπράξεις μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του δήμου Αθηναίων, εν όψει της ετήσιας διεθνούς συνάντησης χιλίων ταξιδιωτικώνbloggersκαι συγγραφέων τουριστικώνmedia, TBEX2014, την οποία διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων τον Οκτώβριο.