Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του oμίλου Intralot το 2013 αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με το 2012, φτάνοντας τα 1,54 δισ. ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών χωρίς την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών ύψους 80,1 εκατ. διαμορφώθηκε στα 1,62 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17,9% σε ετήσια βάση.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 9,7%, φτάνοντας τα 194,8 εκατ. Χωρίς την επίδραση συναλλαγματικών διαφορών ύψους 8,9 εκατ. τα EBITDA ανήλθαν σε 203,7 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 14,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα 53,6 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν αρνητικό κατά 4,6 εκατ. ευρώ επηρεασμένο από συναλλαγματικές διαφορές ύψους 10,7 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 81,3 εκατ. το 12μηνο του 2013. Οι καθαρές δανειακές υποχρεώσεις για την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά 30,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 9μηνο του 2013 και ανήλθαν σε 397,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω βελτιωμένων λειτουργικών ταμειακών ροών και επενδύσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Η επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών στις ταμειακές ροές για το 2013 ήταν 22,6 εκατ. ευρώ.
Με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2013, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σημείωσε: «Το 2013 ήταν μια σημαντική χρονιά για τον όμιλο, καθώς κερδίσαμε αρκετά νέα έργα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία και ανανεώσαμε σημαντικά συμβόλαια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία. Επιπλέον, παρουσιάσαμε καινοτόμα προϊόντα τόσο για επίγεια όσο και διαδραστικά τυχερά παιχνίδια, όπως τα Mobile Lottery, Virtual Games, Multi-channel Lottery, DreamTouch, iGEM και DeepStack Casino.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση της εταιρείας. Μετά από πολλά χρόνια επιτυχιών και ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης, αποφασίσαμε να ενοποιήσουμε τις διεθνείς λειτουργίες της εταιρείας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και την τεχνολογία μας, προκειμένου να δημιουργήσαμε μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική δομή.

H νέα οργανωτική δομή του Ομίλου έχει τέσσερις βασικούς πυλώνες: τα Προϊόντα & Υπηρεσίες, τις Διεθνείς Δραστηριότητες & Πωλήσεις, την Τεχνολογία και τα Οικονομικά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες μεταξύ της μητρικής εταιρείας και των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου.


Η Intralot, με παρουσία σε 57 κράτη και 84 συμβόλαια παγκοσμίως είναι πολύ καλά τοποθετημένη προκειμένου να αξιοποιήσει τα υπάρχοντα έργα της, αλλά και να διεκδικήσει νέα συμβόλαια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο που διαρκώς εξελίσσεται, με πολλές ευκαιρίες και προκλήσεις που προκύπτουν από τις επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ρυθμιστικές αλλαγές. Είμαστε τοποθετημένοι σωστά προκειμένου να επωφεληθούμε και να παράγουμε την μεγαλύτερη δυνατή αξία για τους κοινωνικούς μας εταίρους».