Δεν υπήρξε ποτέ καλό παιδί του Χόλιγουντ. Ο Αλεκ Μπάλντουιν πολλάκις έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του, γράφοντας απειλητικά μηνύματα μέσω του Twitter σε ρεπόρτερ της εφημερίδας «Daily Mail», κάνοντας ομοφοβικές δηλώσεις, ξυλοκοπώντας φωτογράφους, αρνούμενος να κλείσει το κινητό του τη στιγμή που το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ετοιμαζόταν να απογειωθεί… Δεκάδες τα «ανέκδοτα» που αναφέρονται στο ιδιαίτερο του χαρακτήρα του. Το επιβεβαίωσε τώρα και ο ίδιος, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο «New York Magazine».
Στο μακροσκελές συγγραφικό πόνημά του ο Μπάλντουιν ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη δημόσια ζωή! Και όποιος θέλει, τον πιστεύει. Ο 55χρονος ηθοποιός αφού αναφέρεται σε περιστατικά που αμαύρωσαν (αδίκως, κατά τον ίδιο) τη φήμη του και αφού εξακοντίζει κατηγορίες κατά των εχθρών του (ανάμεσά τους και το κανάλι MSNBC που τον απέλυσε λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του) αποκαλύπτει ότι δεν σκοπεύει να ξαναμιλήσει ποτέ σε αμερικανικό έντυπο για την προσωπική ζωή του.
Και προσθέτει ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τη Νέα Υόρκη στην οποία ζει από το 1979: «Δεν μπορώ πια να ζήσω εδώ» λέει. «Αντιθέτως, ό,τι μισούσα στο Λος Αντζελες έχω αρχίσει να το λαχταρώ. Το Λος Αντζελες είναι ένα μέρος όπου ζεις απομονωμένος πίσω από τους τοίχους του σπιτιού σου, όπου μετακινείσαι μόνο με το αυτοκίνητό σου, όπου η επαφή σου με τους άλλους ανθρώπους είναι ελάχιστη. Κάποτε αυτό δεν μου άρεσε. Τώρα όμως…».
Πάντως όσο και αν ισχυρίζεται ότι δεν θέλει πολλές-πολλές επαφές με τους (κακούς) ανθρώπους, το όνειρό του για την πολιτική, στο οποίο είχε αναφερθεί παλαιότερα, δεν το εγκαταλείπει, δηλώνοντας ότι μπορεί και να ασχοληθεί μαζί της μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Απομένει να δούμε αν ως πολιτικός θα υπάρξει πιο συμπαθής από ό,τι ήταν ως καλλιτέχνης…

Δημοσιεύτηκε στο HELIOS PLUS στις 24 Φεβρουαρίου 2014

HeliosPlus