Προς το αύριο

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Samsung άνοιξε τις πύλες του στη Μάλαγα, στην Ισπανία, αποκαλύπτοντας νέα μοντέλα «έξυπνων» συσκευών με στόχο την αυξημένη συνδεσιμότητα και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Samsung άνοιξε τις πύλες του στη Μάλαγα, στην Ισπανία, αποκαλύπτοντας νέα μοντέλα «έξυπνων» συσκευών με στόχο την αυξημένη συνδεσιμότητα και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Εμείς βρεθήκαμε εκεί και σας μεταφέρουμε μια γεύση από νοτιοκορεατικές καινοτομίες με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και… ισπανικό ταμπεραμέντο, οι οποίες πρόκειται μέσα στην άνοιξη να κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας.
Κινηματογραφική εμπειρία στο σαλόνι

Η τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας U8500 με κυρτότητα οθόνης 4,200 radii υπόσχεται κινηματογραφική εμπειρία θέασης από την άνεση του σαλονιού μας. Χάρη στην καμπυλότητα του δέκτη και στην τεχνολογία Auto Depth Enhancer, ο τηλεθεατής «βυθίζεται» κυριολεκτικά σε μια σχεδόν τρισδιάστατη και εντυπωσιακά «ζωντανή» εικόνα. Πρόκειται για έναν αλγόριθμο ο οποίος αναλύει συγκεκριμένες περιοχές της προβαλλόμενης εικόνας ρυθμίζοντας αυτομάτως την αντίθεσή της κάθε φορά για ακόμη πιο έντονη αίσθηση του βάθους.

Χάρη στην τεχνολογία PurColor, η κυρτή υπερ-τηλεόραση προσφέρει κρυστάλλινη χρωματική απόδοση, επιτυγχάνοντας έτσι λεπτομέρειες μεγαλύτερης ακρίβειας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στην Ευρώπη πρόκειται να κυκλοφορήσουν τέσσερις εκδοχές της συγκεκριμένης τηλεόρασης UHD, 105 ιντσών, 78 ιντσών, 65 ιντσών και 55 ιντσών αντίστοιχα.
Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε την υπηρεσία Multi-Link, η οποία προσφέρει στον χρήστη των έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung τη δυνατότητα να μεταμορφώνει τον τηλεοπτικό του δέκτη σε «πολυεργαλείο». Μοιράζοντας την οθόνη του στα δύο μπορεί να πραγματοποιήσει παράλληλα διαδικτυακές αναζητήσεις προκειμένου να εμπλουτίσει την ψυχαγωγία και τις γνώσεις του. Ακόμη, μέσω του Twin Tuner έχει τη δυνατότητα παράλληλης παρακολούθησης δύο τηλεοπτικών προγραμμάτων ή μαγνητοσκόπησης του ενός εκ των δύο για την παρακολούθησή του αργότερα.
«Δικτυωμένο» πλυντήριο αποφασίζει μόνο του!

Διαθέτει κομψό σχεδιασμό, οθόνη αφής πέντε ιντσών, εντυπωσιακό μπλε φωτισμό και ενισχυμένες επικοινωνιακές ικανότητες και δεν είναι άλλο από το νέο υπερ-πλυντήριο WW9000.

Απευθυνόμενο σε πολυάσχολους χρήστες που λείπουν αρκετά από το σπίτι, το «έξυπνο» πλυντήριο επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών του εξ αποστάσεως από smartphone ή ταμπλέτα μέσω του Smart Control. Ο μοντέρνος σχεδιασμός του και η αθόρυβη λειτουργία του, σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό κολοσσό, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τη λευκή συσκευή σε ένα κεντρικό σημείο του σπιτιού, όπως π.χ. το… σαλόνι.

«Το νέο μας πλυντήριο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ως προς τον σχεδιασμό πλυντηρίων – η εποχή κατά την οποία κρύβαμε το πλυντήριο στο υπόγειο ή στο πλυσταριό έχει παρέλθει. Σε συνδυασμό με τον κομψό σχεδιασμό του, το WW9000 είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός σύγχρονου σπιτικού προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία με στυλ»
δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics Μπου-Κεούν Γιουν.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας Auto Optimal Wash και μιας σειράς υπερευαίσθητων αισθητήρων, το πλυντήριο-«κόσμημα» είναι σε θέση να «διαβάζει» το φορτίο του και τα επίπεδα της βρωμιάς των ρούχων, να επιλέγει το ιδανικό πρόγραμμα (κύκλο πλύσης, θερμοκρασία, ξέβγαλμα και στράγγισμα) και να υπολογίζει μόνο του τη δοσολογία απορρυπαντικού, μαλακτικού και νερού. Μέσω του συστήματος etcobubble, το WW9000 εισάγει στην πλύση το ήδη διαλυμένο με νερό απορρυπαντικό υπό μορφή φυσαλίδων, γεγονός που οδηγεί στην ταχύτερη εισχώρηση στις ίνες των ρούχων σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες μπορούν μάλιστα να ξεκινούν από μόλις 15 βαθμούς Κελσίου. Κάτι τέτοιο μπορεί να μεταφραστεί σε χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και κύκλους πλύσης μικρότερης διάρκειας.
Ψυγείο – «κρεμμύδι»

Πόσες φορές δεν ανοίγουμε το ψυγείο με σκοπό να δούμε τι υπάρχει στο εσωτερικό του είτε πριν μαγειρέψουμε είτε επειδή απλώς πεινάμε και ψάχνουμε κάτι να φάμε, χάνοντας όμως έτσι πολύτιμη ψύξη… Το Food Showcase, όπως ονομάζεται το νέο δίπορτο ψυγείο της Samsung, αποτελεί ό,τι ακριβώς μαρτυρεί το όνομά του: μια «βιτρίνα» τροφίμων με στόχο τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

Το ψυγείο αποτελείται από δύο πόρτες στη δεξιά πλευρά του: μία εξωτερική από ανοξείδωτο ατσάλι και μία διάφανη εσωτερική. Για ακόμη καλύτερη οργάνωση του περιεχομένου του και μεγαλύτερη διευκόλυνση των «επισκεπτών» του, η δεύτερη, διάφανη πόρτα είναι μοιρασμένη σε τρία επίπεδα, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν διαφορετικά είδη τροφίμων για εύκολη πρόσβαση. Για παράδειγμα, στη ζώνη μαγειρικής, επάνω, μπορούν να τοποθετηθούν τρόφιμα συχνής χρήσης, στην οικογενειακή ζώνη, στη μέση, μπορούν να τοποθετηθούν αναψυκτικά και σνακ, και στην παιδική ζώνη, κάτω χαμηλά, μπορούν να τοποθετηθούν λιχουδιές για παιδιά.
Περιορίζοντας το άσκοπο άνοιγμα-κλείσιμο της πόρτας του ψυγείου παρατείνεται η ζωή των φρούτων, των λαχανικών και του κρέατος που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Αυτό επιτυγχάνεται με την ομοιόμορφη διάχυση του κρύου αέρα από πολλαπλά σημεία σε κάθε ράφι, μέσω του συστήματος All-Around Cooling.
Το Food Showcase Refrigerator διαθέτει ακόμη παροχή φιλτραρισμένου νερού και πάγου στην αριστερή πλευρά του.
Μία φωτογραφία, χίλιες… δυνατότητες

Μπορεί να διαθέτει ρετρό σχεδιασμό, στην πραγματικότητα ωστόσο η φωτογραφική μηχανή Galaxy 2 αποτελεί ματιά στο μέλλον. Με εντυπωσιακή οθόνη αφής LCD Super Clear Touch 4,8 ιντσών με ανάλυση 720 p στο πίσω μέρος, αισθητήρα 16,3 MP BSI CMOS και οπτικό ζουμ 21 x, τετραπύρηνο επεξεργαστή 1,6 GHz με μνήμη 2 GB RAM και λειτουργικό Android, η όμορφη κάμερα υπόσχεται αστραπιαίες λήψεις και πολλαπλές δυνατότητες.

Χάρη στις τεχνολογίες Wi-Fi και NFC, η επικοινωνιακή φωτογραφική μηχανή που σχεδόν θυμίζει smartphone «μιλάει» με άλλες συσκευές, μεταφέροντας εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενό της, ενώ με τη βοήθεια του Tag & Go οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν εκείνους με τους οποίους επιθυμούν να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους. Μέσω της εφαρμογής Dropbox οι φίλοι της φωτογραφίας αποκτούν επιπλέον 50 GB αποθηκευτικού χώρου για διάστημα δύο ετών.
Χειριστήριο «passepartout»

Τον ηλεκτρονικό τους «περίπατο» στις οθόνες των φορητών συσκευών και στην τηλεόρασή τους μπορούν πλέον να απολαμβάνουν οι λάτρεις του gaming χάρη στο χειριστήριο GamePad. Πρόκειται για ένα χειριστήριο ηλεκτρονικών παιχνιδιών το οποίο σε ρόλο «passepartout» μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του κατόχου του, με την ταμπλέτα (για συσκευές μεγέθους 4-6,3 ιντσών) ή την οθόνη της τηλεόρασής του, μέσω της εφαρμογής AllShare Screen Mirroring. Διαθέτει NFC και Bluetooth τεχνολογία για άμεση σύνδεσή του με άλλες Android συσκευές.

Στόχος της εταιρείας ήταν η δημιουργία ενός αξεσουάρ που να επιτρέπει στον χρήστη του να απολαμβάνει την εμπειρία της κονσόλας οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Αν δηλαδή βρίσκεται εκτός σπιτιού μπορεί να παίζει στο κινητό ή στην ταμπλέτα του και όταν επιστρέψει σπίτι απλώς να μεταφέρει την εικόνα στη μεγάλη επιφάνεια της τηλεόρασής του. Η Samsung έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασίες με εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως οι SEGA, Ubisoft και Gameloft, τίτλοι των οποίων διατίθενται μέσω της εφαρμογής Mobile Console.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk