ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)
1,5 κιλό πατάτες Κύπρου, μετρίου μεγέθους, πλυμένες, με τη φλούδα τους
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 ο C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, αραδιάζουμε επάνω τις πατάτες και τις ψήνουμε για 2 ώρες.
2 Τις βγάζουμε από τον φούρνο με προσοχή, τις τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψί, ίσα που να τις χωράει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μισά κρεμμυδάκια και το θυμάρι. Με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας πιέζουμε τις πατάτες ώστε να πατικωθούν και να κολλήσουν μεταξύ τους. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για ένα ολόκληρο βράδυ.
3 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ο C. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, ραντίζουμε τις πατάτες με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
4 Σε ένα βαζάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε καλά το βάζο μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.