Τα θεματικά κανάλια ντοκιμαντέρ της Nova παρουσιάζουν τον Ιούλιο απίθανες εικόνες από τον υδάτινο κόσμο. Οι συνδρομητές της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Ελλάδα θα γνωρίσουν… καλύτερα τους καρχαρίες, τους κυρίαρχους των ωκεανών, θα συναντήσουν ολόκληρο τον μυστηριώδη κόσμο του υδάτινου βασιλείου και θα «δροσιστούν» σε «Υδάτινα πάρκα που κόβουν την ανάσα».

Οι καρχαρίες παίζουν ένα ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας στα θαλάσσια οικοσυστήματα, όμως ο αριθμός των επιθέσεων τους στην Αμερική έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Το Σάββατο 6 Ιουλίου (06:00 – 00:00) και την Κυριακή 7 Ιουλίου (06:00-19:00), τα κανάλια Nat Geo Wild και Nat Geo Wild HD παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στους καρχαρίες και παρουσιάζουν όλα τα άγνωστα μυστικά της συμπεριφοράς αυτών των φονικών πλασμάτων.

Στην αυγή του κόσμου, η ζωή «κατέκτησε» όλα τα θαλάσσια περιβάλλοντα, από τα τροπικά νερά έως τις απέραντες παγωμένες εκτάσεις. Ακόμα και σήμερα νέες μορφές ζωής ανακαλύπτονται συνεχώς. Από 8 μέχρι 14 Ιουλίου, από τις 20:00, τα κανάλια Nat Geo Wild και Nat Geo Wild HD παρουσιάζουν το μυστηριώδη κόσμο του υδάτινου βασιλείου, η ιστορία των κατοίκων του οποίου ξεκίνησε σχεδόν 3 εκατομμύρια χρόνια προτού τα ζώα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ξηρά.

Από τις 22/7, κάθε Δευτέρα στις 21:00, ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης υπόσχεται το Travel Channel, με μια σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά υδάτινα πάρκα του πλανήτη. Ανάμεσα τους, το Calypso Waterpark στην Οτάβα του Καναδά και το Water Cube στο Πεκίνο όπου πραγματοποιήθηκαν και τα αντίστοιχα σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Επιπλέον στάσεις κάνει το απόλυτο «ταξιδιωτικό» κανάλι της Nova σε Μπαχάμες, Χονολουλού και Ντουμπάι.