Εγκεμέν Μπαγκίς: «Η ΕΕ πρέπει να δεχθεί σύρους πρόσφυγες»

Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς, καλεί την ΕΕ να δεχθεί σύρους πρόσφυγες σύμφωνα με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγκίς, καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να δεχθεί σύρους πρόσφυγες σύμφωνα με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τους Σύρους που έχουν καταφύγει στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή έχουμε 80.000 πρόσφυγες στο έδαφός μας», τονίζει ο Μπαγκίς.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα συναντώνται στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

«Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα ασφαλές καταφύγιο. Είναι επιτέλους καιρός να βοηθήσει η Ευρώπη», εκτιμά ο Μπαγκίς.

«Μέχρι τώρα μόνο υλικό έχει στείλει η Ευρώπη. Σκηνές και κουβέρτες για τους πρόσφυγες. Η ΕΕ πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Η Ευρώπη έχει παραλύσει. Δεν κάνει βήματα προς τα εμπρός γιατί έχει να αντιμετωπίσει την κρίση του ευρώ», προσθέτει ο τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk