Οδομαχίες στη Ρώμη μεταξύ μεταλεργατών και αστυνομίας

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στη Ρώμη κατά τη διαδήλωση 550 εργαζομένων της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε της Σαρδηνίας που αντιδρούν στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου. Οι εργάτες συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προχώρησαν στη ρίψη κροτίδων μπροστά από το υπουργείο

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στη Ρώμη κατά τη διαδήλωση 550 εργαζομένων της βιομηχανίας αλουμινίου του Πόρτο Βέζμε της Σαρδηνίας που αντιδρούν στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου. Οι εργάτες συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, ενώ προχώρησαν στη ρίψη κροτίδων μπροστά από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο κέντρο της Ρώμης ξεπερνούν τους 1.000. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις συγκρούσεις μεταξύ εργατών και μέρος των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Βένετο τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

Στο εσωτερικό του υπουργείου βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για να εξακριβωθεί εάν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα ελβετικής πολυεθνικής, που ενδιαφέρεται να αγοράσει την βιομηχανία του Πόρτο Βέζμε, υπό τον όρο όμως να μειωθεί σημαντικά το κόστος της ενέργειας και να ενισχυθούν οι υποδομές της όλης περιοχής.

Η μέχρι τώρα εργοδοσία, η αμερικανική πολυεθνική Alcoa, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή διότι την θεωρεί πλέον ασύμφορη.

«Κάνουμε ότι μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των εργατών. Δεν μας ανησυχεί η διαδήλωσή τους, μας ανησυχεί το όλο πρόβλημα που συνδέεται με την κρίση της βιομηχανίας αυτής» δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Εργασίας Έλσα Φορνέρο.

Στους διαδηλωτές συμπεριλαμβάνονται και τρεις εργάτες, οι οποίοι επί πέντε ημέρες παρέμειναν στα 70 μέτρα ύψους, σε ταράτσα ντεπόζιτου νερού στη βιομηχανία της Σαρδηνίας. Στόχος τους ήταν να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «είμαστε διατεθειμένοι για όλα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk