Γενεύη, ένα απόγευμα πριν από λίγες ημέρες. Ο άνδρας με το αυστηρό παρουσιαστικό, το συντηρητικό μπλε κοστούμι και τα ακριβά, χειροποίητα παπούτσια καθόταν σε ένα από τα μικρά, κομψά τραπεζάκια του bar L’Atrium. Εδειχνε ευδιάθετος, γελούσε δυνατά και συχνά απευθυνόταν με μεγάλη οικειότητα σε ένα μέλος της πενταμελούς συντροφιάς του. Κάποιες στιγμές άφηνε το βλέμμα του να πλανηθεί στη λίμνη της Γενεύης. Η θέα από την ταράτσα του πολυτελούς ξενοδοχείου Beau Rivage άξιζε τα λεφτά της. Κυριολεκτικά.

Ο αμερικανός κροίσος Πολ Αλεν, ιδρυτής – μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς – της Microsoft, έσκυψε με συνωμοτικό ύφος στο αφτί πασίγνωστου έλληνα επιχειρηματία. «Ο Σπύρος Λάτσης μοιάζει να γίνεται παιδί όταν βρίσκεται μαζί με τον στενό του φίλο Πάκη Πεταλά, ξάδελφο της συζύγου του, Ντόροθι Μπράντλεϊ» παρατήρησε. Ο συνδαιτυμόνας τους συμφώνησε χαμηλόφωνα, όπως επέβαλλε η ατμόσφαιρα. «Είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που εμπιστεύεται ο Σπύρος» πρόσθεσε ο έλληνας επιχειρηματίας. «Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι μητέρες των Πεταλά και Μπράντλεϊ ήταν αδελφές».

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο κ. Λάτσης, 464ος στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», έχει παντρευτεί μια βέρα Αμερικανίδα. Η low profile Ντόροθι είναι, όμως, Ελληνοβρετανή. Ο πατέρας της ήταν Βρετανός και η μητέρα της Ελληνίδα. Γνωρίστηκαν με τον έλληνα κροίσο πριν από πολλά χρόνια όταν και οι δύο έκαναν διακοπές στις τότε ξακουστές καμπάνες των Αστεριών της Γλυφάδας. Είναι, επίσης, λανθασμένη η άποψη ότι η Μπράντλεϊ είναι μεγαλύτερη ηλικιακά από τον Λάτση. Ο έλληνας επιχειρηματίας γεννήθηκε το 1946 και η Μπράντλεϊ το 1948. Η οικογένεια Μπράντλεϊ διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Νίκο Γρηγοριάδη, για πολλά χρόνια δεξί χέρι του Γιάννη Λάτση στα πετρέλαια (Πετρόλα Ελλάς). Ετσι έγινε η γνωριμία του ζευγαριού. Σήμερα, ο Σπύρος και η Ντόροθι διατηρούν εξαιρετική σχέση με τον κ. Τέντι Βάρδα, ο οποίος κατέχει υψηλό επιτελικό ρόλο στις πετρελαϊκές δραστηριότητες του Ομίλου Λάτση.

Ο Λάτσης σε φαστ-φούντ

Ο Πολ Αλεν χαιρέτησε με ένα νεύμα του κεφαλιού του τον Σπύρο Λάτση. Ο έλληνας επιχειρηματίας είχε σηκωθεί από τη θέση του και μαζί με τη συντροφιά των στενών του φίλων και συνεργατών (τον Μάνι Μπούσετιλ, κυπριοαγγλικής καταγωγής, οικονομικό εγκέφαλο των επιχειρήσεών του, τον δικηγόρο Φώτη Αντωνάτο, που έχει ως βάση του τη Γενεύη, πρώην νομικό σύμβουλο του Ωνάση, και τον Πάκη Πεταλά) κατευθύνθηκαν για το δείπνο τους στο εστιατόριο Le Chat-Botté με την υπογραφή στην κουζίνα του διάσημου σεφ Dominique Gauthier. Ηταν ίσως από τις λίγες φορές που ο κ. Λάτσης προτιμούσε ένα διάσημο, ακριβό εστιατόριο. Οι φίλοι του γνωρίζουν ότι τρέφει αδυναμία στα μικρά, φθηνά εστιατόρια. Αρκετές φορές τον έχουν δει να τρώει με τα μικρότερα παιδιά του – όταν αυτά επισκέπτονται την οικογενειακή εστία στη Γενεύη – σε γνωστή αλυσίδα φαστ-φούντ.

O κ. Αλεν γνωρίζει τον doctor Latsis από τις συναντήσεις διεθνούς φήμης επιχειρηματιών σε πόλεις των ΗΠΑ, όπως επίσης από «κοινές» κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, με τις θαλαμηγούς «Octopus» (του αμερικανού κροίσου) και «Turama» (του Ομίλου Λάτση). Αντίθετα με όσους πιστεύουν ότι το «Alexander» (φιλοξένησε την περασμένη βδομάδα τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζον Τραβόλτα, ενώ στο παρελθόν ταξίδεψαν μαζί του ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, ο Ελτον Τζον, η οικογένεια Μπους, οι Rolling Stones) είναι η ναυαρχίδα του στόλου των private yachts, το «Turama» είναι το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο. Η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 100 ανθρώπους. Το πλωτό αυτό ανάκτορο ναυλώνουν συνήθως για τις κρουαζιέρες τους ρώσοι, αμερικανοί και άραβες μεγιστάνες χαρίζοντας τεράστια κέρδη σε μία από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, την Privatsea, η οποία δραστηριοποιείται στη ναύλωση και κατασκευή πολυτελών σκαφών.

Τι λένε οι άλλοι για τον Λάτση

O γιος του αείμνηστου καπετάν Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά, με άριστες σπουδές στο London School of Economics, ηγέτης των επιχειρήσεων της οικογένειας με ναυαρχίδα τα Ελληνικά Πετρέλαια (εταιρεία ενεργειακών υποδομών εμπορίας και διύλισης πετρελαίου), ιδρυτής ενός πολυεθνικού τραπεζικού ομίλου με έδρα την Ελβετία, διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο LSE, συγγραφέας φιλοσοφικών δοκιμίων, βρέθηκε για δεύτερη φορά (μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης Eurobank-Alpha Bank, ένα ναυάγιο που οδηγήθηκε σε δικαστική διαμάχη) τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Ο Λάτσης είναι κλειστός, απόμακρος, όμως εξαιρετικά μεθοδικός και του αρέσει να περνάει απαρατήρητος. Το συγκεκριμένο λάιφσταϊλ δίδαξε στα τέσσερα παιδιά του που ζουν μόνιμα στη Βρετανία.

Το μέλλον της Eurobank

Αυτή τη φορά ο ακριβοθώρητος κ. Λάτσης αποφάσισε να προχωρήσει σε μια κίνηση η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Με απόφασή του, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (23 Ιουλίου) η μεταβίβαση των μετοχών της Eurobank στην τρίτη γενιά της οικογένειας, στα εννέα εγγόνια του Γιάννη Λάτση. Τα τέσσερα παιδιά του Σπύρου, τα τρία της Μαριάννας και τα δύο της Μαργαρίτας.

Η απόφαση αυτή άλλους εξέπληξε και άλλους όχι. Ακολούθησαν σενάρια, φήμες, συζητήσεις. Στη συντριπτική τους πλειονότητα «συνδέουν» τις αποφάσεις του «πατριάρχη» της οικογένειας με την οικονομική κρίση στη χώρα μας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι η μεταβίβαση του 43,55% των κοινών μετοχών της Eurobank από τον Ομιλο EFG (βασικός μέτοχος είναι ο ίδιος ο κ. Σπύρος Λάτσης) πυροδότησε διάφορα, όχι πάντα θετικά σενάρια για το μέλλον της Eurobank – ακόμη κι αν οι μετοχές κατέληξαν στα εννέα νεότερα μέλη της ισχυρής επιχειρηματικής φαμίλιας – κύκλοι της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας επιμένουν ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα επιταγής των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών. Μετά την ανακατανομή του 43,55% της Eurobank στα εννέα παιδιά του Σπύρου, της Μαριάννας και της Μαργαρίτας, ο κ. Λάτσης περιορίζει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας σε μονοψήφιο αριθμό. Ο Σπύρος Λάτσης απομακρύνεται από τη διοίκηση της τράπεζας στην οποία διατηρούσε τη θέση του εκτελεστικού προέδρου στο ΔΣ. Πολλοί ερμηνεύουν την αποχώρησή του από τη Eurobank ως προμήνυμα κακών, λέγοντας ότι «ο Λάτσης λαμβάνει μέτρα προστασίας απέναντι στο ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή». Ο doctor Latsis ελέγχει, όμως, τη διοίκηση και τις επιλογές της. Κύκλοι της τράπεζας «διέρρεαν» τα τελευταία 24ωρα ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στον διοικητικό κορμό. Εκείνοι, όμως, που γνωρίζουν εκ των έσω πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις κάνουν λόγο για αλλαγές μεταξύ των εναπομεινάντων μελών του ΔΣ (ο πρόεδρος της Eurobank, κ. Τίμος Ν. Χριστοδούλου, υπέβαλε ήδη την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ της European Financial Group EFG (Luxembourg) SA.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά τη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο ΔΣ της τράπεζας θα τοποθετηθεί πρόσωπο-έκπληξη. Πρόκειται για μεγαλοεφοπλιστή με διεθνείς διασυνδέσεις και τη ναυτιλιακή εταιρεία του σε περίοπτη θέση εδώ και χρόνια στον δείκτη Nasdaq. Ο πλοιοκτήτης δραστηριοποιείται, επίσης, στον χώρο των ξενοδοχείων και είναι στενός φίλος του Σπύρου Λάτση. Ο Ομιλος EFG, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα έχει πλέον συμμετοχή μόλις 1,15% στον Ομιλο Eurobank. Το κάθε νεότερο μέλος της οικογένειας θα διατηρεί –
όπως, επίσης, και τo Ιδρυμα John S. Latsis Public Benefit Foundation –ποσοστό περίπου 4,4%. Ο Τραπεζικός ομιλος Eurobank παύει να ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου EFG.

Η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας «ανάγκασε» τον κ. Λάτση να ανταποκριθεί μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση στο αίτημα των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών για σαφή διαχωρισμό του Ομίλου EFG Bank (EFG International) και του Ομίλου Eurobank.

Ο διαχωρισμός αυτός θα πραγματοποιηθεί σε διοικητικό, διαχειριστικό και λογιστικό επίπεδο ώστε οι εδώ δραστηριότητες και η εκάστοτε αξιολόγηση του ελληνικού κινδύνου να μην επηρεάζουν τις δραστηριότητες του διεθνούς Ομίλου EFG και το private banking στο οποίο η οικογένεια δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια.

Κριτική στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ισχυρός ελβετός τραπεζίτης υποστήριζε ότι ο Λάτσης μέσα από την «υπόθεση Eurobank» έχασε πάρα πολλά χρήματα. Κάποιοι μιλούν για πάνω από 4 δισ. ευρώ, αφού από το 2007 μέχρι σήμερα η Eurobank έχασε πάνω από το 90% της αξίας της στο Χρηματιστήριο. Το τελευταίο διάστημα, όπως υποστηρίζει ο ελβετός τραπεζίτης, ανέπτυξε έναν τρομερά «critical λόγο» απέναντι σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό επίπεδο. Εδώ και έναν χρόνο, μάλιστα, έχει μια τάση να «απομακρύνεται» όλο και περισσότερο από επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι ο Λάτσης, λόγω της κρίσης, είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί να χάνεται μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Υπάρχει και άλλη εξήγηση: Ανθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν τον Σπύρο Λάτση υποστηρίζουν ότι σε πως αφορά τη σχέση οικογένειας και business ακολουθεί αυτό που αποκαλείται στους επιχειρηματικούς κύκλους «προτεσταντική προσέγγιση». Αυτή η προσέγγιση επιτάσσει πως οι συγγενείς δεν πρέπει να «εισχωρούν» στις επιχειρήσεις. Αυτές πρέπει να διοικούνται μόνο από τεχνοκράτες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση συγγενική με τις μεγάλες φαμίλιες. Πρόκειται για μια δυτικοευρωπαϊκή τάση, που ακολούθησε με «ευλαβικό τρόπο» ο κ. καθηγητής.

Τι γίνεται, όμως, τώρα; Ο «πατριάρχης» της οικογένειας οδήγησε και τα δικά του παιδιά, αλλά και εκείνα των αδελφών του Μαριάννας και Μαργαρίτας, σε διαφορετικούς δρόμους. Η νεότερη γενιά της οικογένειας Λάτση ασχολείται με τις επιστήμες, τον κινηματογράφο, τη showbusiness, τη μόδα, τη συγγραφή βιβλίων. Στα νέα αυτά παιδιά δεν έχει γίνει κάποιο «training» ώστε να αναλάβουν επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με πετρέλαια, shipping, real estate κτλ.

Ο κ. Λάτσης δεν ακολούθησε την τακτική άλλων ισχυρών επιχειρηματιών και ιδιαίτερα των φίλων του μεγαλοεφοπλιστών. Οι ισχυροί σημερινοί πλοιοκτήτες ακολουθούν την τακτική των πατεράδων τους, αυτοδημιούργητων καραβοκύρηδων, και «αναγκάζουν» τη νεότερη γενιά, παράλληλα με τις σπουδές σε περιώνυμα πανεπιστήμια, να δουλεύει από τα 16 της πάνω στα καράβια. Τώρα όλα μοιάζουν ότι πρέπει να γίνουν από την αρχή. Τα νεότερα μέλη πρέπει να εκπαιδευτούν «σκληρά», μεθοδικά στην έδρα των επιχειρήσεων στη Γενεύη, στο Λονδίνο όπου είναι η έδρα της ναυτιλιακής εταιρείας CMM και στην Ελλάδα των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Τα σπίτια και τα γιοτ

Ο ίδιος ο Σπύρος Λάτσης κατά την εφηβική και νεανική ηλικία του ερχόταν συχνά σε σύγκρουση με τον πατέρα του, Γιάννη Λάτση. Εναν ιδιόρρυθμο, πληθωρικό, έξω καρδιά χαρακτήρα. Ισως η δυνατή αυτή αντίθεση στην προσωπικότητα του νεαρού Σπύρου με αυτή του πληθωρικού καπετάν Λάτση τον οδήγησαν στον ακαδημαϊκό και τραπεζικό κλάδο.

Ο Σπύρος Λάτσης τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη μητέρα του, Εριέττα. Πολλές φορές έρχεται στην Αθήνα με το ιδιωτικό του αεροσκάφος μόνο και μόνο για να τη συναντήσει έστω για λίγες ώρες.

Στο οικογενειακό τεράστιο κτήμα των 40 στρεμμάτων στην Εκάλη (ακριβώς πίσω από το Ekali Club, ιδιοκτησίας και αυτό της οικογένειας) βρίσκονται τέσσερα σπίτια. Στη μεγάλη κεντρική κατασκευή κατοικεί η Εριέττα Γ. Λάτση. Αριστερά είναι το σπίτι του Σπύρου και έπειτα αυτά της Μαριάννας και της Μαργαρίτας. Η δευτερότοκη Μαριάννα είναι και η μόνη από τα παιδιά του Γιάννη Λάτση που κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Στην ιδιοκτησία της ανήκει ακόμη ένα σπίτι στο Καβούρι το οποίο έχει παραχωρήσει στον πρωτότοκο γιο της, Πάρη.

Η οικογένεια διαθέτει σπίτια στη Γενεύη – ο Σπύρος, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να διαθέτει μια πολυτελή έπαυλη, διαμένει με την Ντόροθι σε ένα διαμέρισμα στην ελβετική πόλη –, στην Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Στη βρετανική πρωτεύουσα ο Γιάννης Λάτσης αγόρασε αρκετά χρόνια πριν ένα πραγματικό ανάκτορο, το Bridgewater House. Στους εντυπωσιακούς χώρους του δέχεται τους ισχυρότερους ηγέτες του πλανήτη (στον Ομιλο ανήκει εξάλλου η CREMS, εταιρεία ακινήτων που δραστηριοποιείται στην αγορά της βρετανικής πρωτεύουσας). Ο Σπύρος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει έναν έντονα λαμπερό τρόπο ζωής. Προτιμά να παραμένει στο σπίτι του στη Γενεύη και να κάνει κάποιες μικρές αποδράσεις στο σαλέ της οικογένειας στο Γκστάαντ. Ο διάσημος ποπ σταρ Ελτον Τζον, αλλά και η… πτωχή Ελληνίς Αννα Βίσση την εποχή της δόξας της τραγούδησαν ειδικά για την οικογένεια και τους φίλους τους σε πρωτοχρονιάτικα πάρτι.

Τα καλοκαίρια φθάνει αθόρυβα στην Ελλάδα. Προτιμά να φιλοξενείται στο λιγότερο επιβλητικό (σε σχέση με άλλα γιοτ του Ομίλου) «Rio Rita», σκάφος το οποίο ανήκει στη μικρότερη αδελφή του, Μαργαρίτα.

Λίγοι γνωρίζουν ότι το περίφημο, ιστορικό κρουαζιερόπλοιο «Νεράιδα» με το οποίο ο Γιάννης Λάτσης ξεκίνησε τη λαμπρή επιχειρηματική πορεία του (έκανε τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό) έχει «αναπαλαιωθεί» με εντολή του Σπύρου Λάτση. Ξοδεύτηκε ένα τεράστιο ποσό και σήμερα είναι ένα μικρό μουσείο. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί και να ανακαλύψει πολύτιμους θησαυρούς για τη ναυτιλία αφού πρώτα τηλεφωνήσει και κλείσει ραντεβού. Βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Ελευσίνα.

Θα προτιμούσε να γράφει βιβλία

Η περιουσία του Σπύρου Λάτση και της οικογένειάς του αποτιμάται σήμερα σε 2,6 δισ. δολάρια. Εκείνος, όμως, πέρα από τους αριθμούς – ασχολείται ευλαβικά με τις εταιρείες του Ομίλου από τις 9.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα –, θα προτιμούσε να γράφει βιβλία και σημαντικά δοκίμια. Το τελευταίο διάστημα ο κ. Λάτσης, καθηγητής του Χάρβαρντ και μέλος του Ινστιτούτου Προχωρημένων Μελετών του Πρίνστον, έχει αρχίσει να γράφει πάλι συστηματικά. «Ακολουθεί τα βήματα του Φίλιππου Νιάρχου, του μοναδικού Ελληνα ο οποίος βρίσκεται συχνά μαζί του στις λίστες του “Forbes”. Οσο κυλούν οι ημέρες περνάει όλο και περισσότερο χρόνο με τα βιβλία του ακριβώς όπως ο Φίλιππος με την πολύτιμη συλλογή του έργων ποπ αρτ» λέει κοινός τους φίλος.

Ο Σπύρος Λάτσης αναπολεί συχνά τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο Ψυχικού, αν και δεν κράτησε ποτέ στενές σχέσεις με παλιούς συμμαθητές. Αντίθετα με όσα υποστηρίζουν κάποιοι, δεν υπήρξε ποτέ συμμαθητής με τον, επίσης απόφοιτο Κολλεγίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, κ. Νίκο Νανόπουλο. Ο κ. Λάτσης είναι γεννημένος το 1946 και ο κ. Νανόπουλος το 1952.

Τα παιδικά του χρόνια, όμως, τα πέρασε σε μια «ιστορική» πολυκατοικία της οδού Ηροδότου. Κατασκευαστής του συγκεκριμένου οικήματος ο πατέρας τού, επίσης αποφοίτου Κολλεγίου, σημερινού εκδότη των εφημερίδων «City Press» και «Free Sunday», Γιώργου Κύρτσου…

Ποια είναι, όμως, τα παιδιά του Σπύρου Λάτση και των δύο αδελφών του, Μαριάννας και Μαργαρίτας, τα οποία εκπροσωπούν την τρίτη γενιά της οικογένειας; Οπως φαίνεται, θα μας απασχολήσουν στο μέλλον με τις επαγγελματικές κινήσεις τους και τις προσωπικές επιλογές τους.

ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΤΣΗ

Ο John Λάτσης. Γεννημένος το 1977. Μένει στο Λονδίνο και είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος με την Κάθι, Βρετανή, πρώην υπάλληλο του Ομίλου Λάτση.

Η Εμμα. Γεννημένη το 1979. Ασχολείται με επιχειρήσεις εστίασης (catering). Μένει, επίσης, στη βρετανική πρωτεύουσα και είναι παντρεμένη με τον Σάιμον, εβραϊκής καταγωγής.

Ο Alexander. Γεννημένος το 1982. Ασχολείται με το ντιζάιν και το γκραφίτι. Η σύζυγός του είναι τουρκικής καταγωγής. Μένουν, επίσης, μόνιμα στο Λονδίνο.

Η Αννίτα. Γεννημένη το 1990. Σπουδάζει οικονομικά στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα παιδιά της Μαριάννας

Ο Πάρις. Γεννημένος το 1982. Ενα από τα πιο αναγνωρίσιμα μέλη της οικογένειας. Γοητευτικός, αθλητικός, εκκεντρικός, κινείται μεταξύ Αθηνών και Λος Αντζελες. Ασχολείται με τις εταιρείες του, 1821 Pictures και Panik, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο filming, production, showbusiness και στον χώρο της μουσικής. Καρπός του γάμου της με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα.

Η Εριέττα. Γεννημένη το 1982. Σπουδάζει σχέδιο μόδας στο Λονδίνο. Ενα κορίτσι-fashion icon. Λατρεύει τα μίνι φορέματα της Donatella Versace και τα δωδεκάποντα του Christian Louboutin.

Καρπός της σχέσης της με τον Νίκο Κούρκουλο όπως και ο βενιαμίν Φίλιππος, γεννημένος το 1998.

Τα παιδιά της Μαργαρίτας

Ο Γιάννης. Γεννημένος το 1998. Εχει πολλά κοινά στοιχεία με τον παππού του, Γιάννη Λάτση. Δυναμικός και εξωστρεφής. Παίζει εκπληκτικό σκάκι και έχει αναδειχθεί νικητής σε διεθνείς, ιδιαίτερα δύσκολους διαγωνισμούς, κάνοντας περήφανη τη μητέρα του, Μαργαρίτα (η κυρία Μαργαρίτα Λάτση ζει πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στη Γενεύη και όχι στο Μόντε Κάρλο).

Η Τατιάνα. Γεννημένη το 2001. Τα δύο παιδιά είναι από τον γάμο της μικρότερης κόρης του μεγιστάνα Γιάννη Λάτση με τον Γιώργο Κατσιάπη, ο οποίος είναι επικεφαλής του Τραπεζικού Ομίλου της οικογένειας στο Πριγκιπάτο του Μονακό…