Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με άνοδος της θερμοκρασίες και ήλιο αναμένεται να είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο Αιγαίο πρόκειται να κυριαρχήσουν βοριάδες και ο υδράργυρος βρίσκεται κοντά στους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καλός καιρός αναμένεται να κρατήσει μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα  από την Μεγάλη Πέμπτη (2/5) πλησιάζουν την χώρα διαταραχές από τα δυτικά τμήματα, τα οποία αναμένεται να φέρουν βροχές.

Στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως όμως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, με έμφαση τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, ο καιρός παρότι άστατος, δεν αναμένεται να προκαλέσει ωστόσο κάποιο αξιόλογο πρόβλημα και να χαλάσει τα σχέδια για το Πάσχα.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στη Θράκη και την Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Τρίτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους στη Θράκη κυρίως στα ορεινά και τη βόρεια Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα πυκνώσουν.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή (26/4)

Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόσκαιρες βροχές μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά ορεινά. Άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις παροδικά θα αυξηθούν και είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά ορεινά και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23-24 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Ιόνιο και 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυτικό ρεύμα με εντάσεις 5-6 μποφόρ θα επικρατήσει και στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά τμήματα του νομού οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22-23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.