Ο Δημήτρης Κουτσούμπας όπως έχει ήδη γράψει ο ΒΗΜΑτοδότης επισκέφθηκε προ ημερών τον Καναδά. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Όπως μαθαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης στον Καναδά ο Γραμματέας του ΚΚΕ δεν πήρε ανάσα. Και σε δύο συγκεντρώσεις μελών και φίλων του κόμματος μίλησε σε Μόντρεαλ και Τορόντο και με τους συλλόγους των αποδήμων συναντήθηκε και με τις προξενικές αρχές συνομίλησε. Όπως σχολιάζουν στελέχη του ΚΚΕ σε αντίθεση με άλλους πολιτικούς αρχηγούς, στο πρόγραμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν υπήρχαν συναντήσεις ούτε με μεγαλοεπιχειρηματίες ούτε με διάφορα λόμπι… Σπόντα για Μητσοτάκη ή Κασσελάκη είναι αυτή; Μάλλον και για τους δύο.

Ξεχώρισα την επίσκεψή του στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ όπου τον υποδέχτηκαν οι Δρ. Γεώργιος Τσούκας, πρόεδρος και η Λώρη Κεζά, εκπρόσωπος του ΔΣ της κοινότητας, οι οποίοι αφού τον ξενάγησαν στους χώρους της κοινότητας, τον ενημέρωσαν για την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει η κοινότητα των Ελλήνων, που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες άτομα, αλλά και για τις μεγάλες οικονομικές και άλλες δυσκολίες για τη διατήρηση αυτής της δραστηριότητας και ειδικά των σχολείων της κοινότητας. Η υποδοχή από τους μαθητές, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει μια εκδήλωση με τραγούδια για τον γραμματέα, ήταν τουλάχιστον συγκινητική!

Η Λώρη Κέζα, πρώην συνάδελφός μας στο ΒΗΜΑ, υποδέχθηκε τον Δημήτρη Κουτσούμπα λέγοντας του: «ως μητέρα κοριτσιών.. αυτό που είπατε για τα δίδακτρα ήταν πολύ σωστό» και εννοούσε την αναφορά του Γραμματέα στους sugar daddies, η οποία είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Κάτι παραπάνω ξέρει η συνάδελφος που ζει στον Καναδά.