Στις 21/04/1994, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του F4 Κυπέλλου Πρωταθλητριών που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Μετά την επικράτηση στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» γίνονταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έφτανε τόσο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου και ο αξέχαστος Γιάννης Ιωαννίδης ο πρώτος Έλληνας προπονητής που οδηγούσε μια ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης.

Απέναντι στην ισπανική Μπανταλόνα ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί. Κι όμως, 4.8» πριν από το τέλος, ο Ζάρκο Πάσπαλι στέκεται στη γραμμή των ελεύθερων βολών, με το σκορ 59-57 υπέρ των Ισπανών. Το παιχνίδι που φάνταζε ως η στιγμή του απόλυτου θριάμβου και θα χάριζε στο ελληνικό μπάσκετ το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών, σύντομα θα έμενε στην ιστορία ως ο «καταραμένος τελικός του Τελ Αβίβ».

Ο Πάσπαλι παίρνει μερικές ανάσες, σουτάρει, αστοχεί και Ολυμπιακός χάνει τον αγώνα με δραματικό τρόπο.

Το πρώτο επεισόδιο του «Moments», του νέου video series της Alter Ego Media, διηγείται την ιστορία αυτής της στιγμής μέσα από τις αφηγήσεις των προσώπων που βρέθηκαν εκεί και φυσικά του ίδιου του πρωταγωνιστή της, του Ζάρκο Πάσπαλι. Γιατί κάθε ιστορία έχει τη στιγμή της.

Έρχεται σύντομα στο ΒΗΜΑ.