Αμυγδαλωτά

Yλικά για 1 κιλό αμυγδαλωτά

300 γρ. αμυγδαλόπαστα (θα την βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
130 γρ. ασπράδι αβγού (από 4 μεσαία αβγά)
40 γρ. κρόκος αβγού (από 2 μεσαία αβγά)
40 γρ. λικέρ Amaretto (πικραμύγδαλο)
250 γρ. αμύγδαλο, περασμένο από το multi
250 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ την αμυγδαλόπαστα με το ασπράδι αβγού ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τον κρόκο, το λικέρ, τη σκόνη αμυγδάλου και στο τέλος τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώσπου να ενωθούν τα υλικά.

Αφήνουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά αμυγδαλωτά, τα στρώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν ελαφρώς τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk