Τα μάθατε τα νέα;

Κύριε διευθυντά, Βρέθηκε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη, για να προστατεύσει τη μνήμη τού νομπελίστα ποιητή ζητώντας να αποσυρθεί διαφημιστικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο χρησιμοποιείται φωτογραφία του και στίχοι από ποίημά του. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας για να προστατεύσει και τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας (στο σκίτσο), η φωτογραφία της οποίας εμφανίζεται στο τέλος του ίδιου σποτ, υπό το σύνθημα «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Εν προκειμένω, επειδή εκείνη που τα κατάφερε ήταν η Κάλλας, με τις δικές της δυνάμεις και μάλιστα χωρίς καμία βοήθεια από την Ελλάδα (είναι η πικρή αλήθεια), αλλά και επειδή αυτή η χώρα δεν κατάφερε ακόμα να τιμήσει την κορυφαία των υψιφώνων

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά,

Βρέθηκε η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, η σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη, για να προστατεύσει τη μνήμη τού νομπελίστα ποιητή ζητώντας να αποσυρθεί διαφημιστικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο χρησιμοποιείται φωτογραφία του και στίχοι από ποίημά του. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας για να προστατεύσει και τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας (στο σκίτσο), η φωτογραφία της οποίας εμφανίζεται στο τέλος του ίδιου σποτ, υπό το σύνθημα «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Εν προκειμένω, επειδή εκείνη που τα κατάφερε ήταν η Κάλλας, με τις δικές της δυνάμεις και μάλιστα χωρίς καμία βοήθεια από την Ελλάδα (είναι η πικρή αλήθεια), αλλά και επειδή αυτή η χώρα δεν κατάφερε ακόμα να τιμήσει την κορυφαία των υψιφώνων, το πολυδοξασμένο διεθνώς παιδί της, δημιουργώντας ένα μουσείο, αφιερώνοντάς την έναν δρόμο, μια πλατεία κτλ., η αυθαίρετη χρήση του ονόματός της για προεκλογικούς λόγους το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβεβαιώνει τον καιροσκοπισμό και την υποκρισία των πολιτικών μας _ κατά συνέπεια και εκείνων που τους στηρίζουν. Είναι θλιβερό ο τόσο παραμελημένος τομέας του πολιτισμού και οι λαμπροί εκπρόσωποί του να χρησιμοποιούνται ως δέλεαρ για μερικά ακόμη ψηφουλάκια. Για να τους ξεχάσουμε αμέσως μετά, την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών.

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, ήταν χαριτωμένες (και αστείες) οι φωτογραφίες από την ημίγυμνη φοιτητική διαμαρτυρία στο Μόντρεαλ, για τις αυξήσεις στα δίδακτρα.

* Και μας θύμισε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίδρασης πέραν του… δημοφιλούς στην Ελλάδα κλείσιμου των δρόμων.

* Αφήστε που το δικό μας κλίμα είναι ιδανικό για ημίγυμνες και ολόγυμνες συγκεντρώσεις (αντιμνημονιακές ή ό,τι άλλο θέλετε) στις κεντρικές πλατείες! Διαμαρτυρία και οφθαλμόλουτρο μαζί!

* Ξεκίνησε η 35η Γιορτή Βιβλίου, η οποία επέστρεψε στο Πεδίον του Αρεως. Είθε να συμβάλει στην αναβάθμιση του τόσο υποβαθμισμένου, τα τελευταία χρόνια, πάρκου. Που αν κάποτε ήταν το στολίδι της περιοχής, τώρα το περιδιαβαίνεις και παθαίνεις κατάθλιψη.

* Αγοράστε λοιπόν κανένα βιβλίο, περπατήστε ανάμεσα στα δέντρα, αναπνεύστε καθαρό αέρα, ανακαλύψτε ξανά τη φύση… Και ίσως σας έρθει η φώτιση (ένεκα οξυγόνωσης του εγκεφάλου) και αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε, οι αναποφάσιστοι…

* Καλό βόλι, και από Δευτέρα εδώ είμαστε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk