Συμπόρευση τώρα

Σε λίγες μέρες από σήμερα πλησιάζει το κάλεσμα που πιθανά θα απευθύνει μέσω των εκλογών της 6ης Μαΐου ο λαός προς τους εν δυνάμει εκπροσώπους του. Η στείρα άρνηση στο επικείμενο κάλεσμα, εκ μέρους κάποιων δυνάμεων της αριστεράς, όπως με επιμονή το επαναλαμβάνουν, ενδεχομένως να αποτελέσει την ταφόπετρα των προσδοκιών του.

Συμπόρευση τώρα | tovima.gr

Σε λίγες μέρες από σήμερα πλησιάζει το κάλεσμα που πιθανά θα απευθύνει μέσω των εκλογών της 6ης Μαΐου ο λαός προς τους εν δυνάμει εκπροσώπους του. Η στείρα άρνηση στο επικείμενο κάλεσμα, εκ μέρους κάποιων δυνάμεων της αριστεράς, όπως με επιμονή το επαναλαμβάνουν, ενδεχομένως να αποτελέσει την ταφόπετρα των προσδοκιών του.

Κανείς με τις σημερινές συνθήκες δεν έχει το δικαίωμα να προτείνει παραίτηση από την ιστορική ευκαιρία να πάρει ο ίδιος την τύχη στα χέρια του, έστω και κουτσουρεμένη, όπως επικαλείται το ΚΚΕ. Θεωρώ ότι το φοβικό σύνδρομο επανάληψης τυχόν λάθους που διακατέχει την ηγεσία του και την οδηγεί στην στείρα άρνηση πρέπει να καφθουν πριν είναι πολύ αργά.

Το κάλεσμα της εγρήγορσης από μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ προκειμένου να προετοιμαστεί ο λαός να αντιδράσει στην νέα επίθεση των λακέδων του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου αποστερώντας από τον ίδιο ντε φάκτο λογω μη ωρίμανσης των συνθηκών (όπως επικαλείται), το αναφαίρετο δικαίωμα του να εξασφαλίσει πρόσβαση στην εξουσία, έστω με τα δεδομένα της αστικής δημοκρατίας, θεωρώ ότι αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως απέναντι του.

Από την άλλη, η εμμονή της ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβέλη, για την εκ προοιμίου και έναντι οποιουδήποτε κόστους αποδοχή των υφιστάμενων συνθηκών και των οικονομικών υποχρεώσεων απότοκων των μνημονίων με την επίκληση ότι οφείλουμε να τα αποδεχτούμε ως υποχρεώσεις της χώρας. Αναγνωρίζοντας συγχρόνως ότι απαιτείται αγώνας απαγκίστρωσης από αυτά, μέσα όμως από τους κανόνες των πιστωτών- τοκογλύφων, καθιστά το όλο εγχείρημα εκ προοιμίου προβλέψιμο και εύκολα αντιμετωπίσιμο από την Τρόικα, με σίγουρο αποτέλεσμα ποδηγέτησης των κατά βάση αγαθών προθέσεων της.

Τα ιστορικά λάθη των αριστερών ηγεσιών πολλές φορές κατά το παρελθόν, σηματοδότησαν δεινά στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Τα πισωγυρίσματα επίσης, επέτρεψαν στην ιστορική διαδρομή του έθνους μας, την υπέρμετρη δυνάμωση κάποιων αστικών κομμάτων και την αναγωγή τους ψευδεπίγραφα όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε σε προστάτες του λάου όπως το ΠαΣοΚ πρόσφατα.

Η λογική της αντίστασης στο πεζοδρόμιο και στην φάμπρικα μπορεί να είναι εύηχη ακουστικά σήμερα και αποτελεσματική τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά σήμερα, για τον ήδη ταλαιπωρημένο από τα μνημόνια λαϊκό άνθρωπο, είναι κοροϊδία και κυριολεκτικά ασπιρίνη στα προβλήματα του. Είναι αστείος και ακραία προκλητικός ο ισχυρισμός ότι επειδή οι επικυρίαρχοι αυτής της χώρας (μεγαλοαστική τάξη, ντόπια συμφέροντα και διεθνής παράγοντας) είναι παντοδύναμοι, δεν νομιμοποιείται ο λαός να αξιοποιήσει την δυνατότητα που του προσδίδουν οι συγκυρίες να κυβερνήσει. Αντίθετα, ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι και το σκληρότερο σύστημα ευκολότερα αντιμετωπίζεται εκ των έσω παρά από εξωτερικές επιθέσεις που το μόνο έμπρακτο αποτέλεσμά τους στη σημερινή παγκόσμια σχεδόν επιβολή των αγορών είναι η περαιτέρω στέρηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που με τόσο κόπο και αίμα αποκτήθηκαν.

Ο έντονος χλευασμός τις τελευταίες μέρες εκ μέρους της ηγεσίας κυρίως του ΚΚΕ στην πρόταση Τσίπρα για συμπόρευση, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά στον λαό, που δοκιμάζεται άγρια από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές για τις πραγματικές προθέσεις του ιστορικού αυτού εκφραστή των λαϊκών προσδοκιών.

Το κρίσιμο ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν ευθαρσώς όλα τα κόμματα της Αριστεράς συμπεριλαμβανόμενου του ΚΚΕ δεδομένης της συγκυρίας, είναι εάν αποδέχονται τον ηγεμονικό ρόλο του λαού στις όποιες επιλογές τους. Πολλώ δε μάλλον εάν αυτή η επιλογή είναι απότοκη της κορυφαίας έκφρασης της Δημοκρατίας που είναι οι ερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. Εάν σε αυτές ο λαός με την ετυμηγορία του απαιτήσει αριστερή κυβέρνηση, οφείλουν άπαντες να συμπορευτούν ακαριαία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk