Πραγματοποιήθηκε εχθές βράδυ -Τρίτη 17 Απριλίου- η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Marley:The Life, Music and Legacy of Bob Marley» στο ArclightDome theatre στο Χόλιγουντ.

Ο θρύλος της ρέγκε Μπομπ Μάρλεϊ αναβίωσε μέσα από την μεγάλη οθόνη, σε μια λαμπερή τελετή στην οποία έδωσαν το παρών αρκετοί σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής.

Πρωταγωνιστές στο κόκκινο χαλί ήταν ο Ζίγκι, το πρώτο παιδί του Μπομπ και της Ρίτα Μάρλεϊ, ο οποίος συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ, ενώ υπογράφει και την παραγωγή. Τον Ζίγκι συνόδευε η σύζυγός του Ορλι.

Επίσης στην επίσημη πρώτη του ντοκιμαντέρ που αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη καταγραφή της ζωή του Τζαμαϊκανού καλλιτέχνη παρευρέθηκαν ο ράπερ Σνουπ Ντογκ, ο μουσικός Κένι Τσέσνεϊ, ο ηθοποιός Λουκ Γουίλσον καθώς και τα άλλα δύο παιδιά του Μπομπ Μάρλεϊ, Ρόναν και Ρόμπι.

Όσον αφορά στο ντοκιμαντέρ να σημειώσουμε ότι φέρει σκηνοθετικά την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ Κέβιν ΜακΝτόναλντ (One Day In September, The Last King of Scotland) και στόχος του είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές του θρυλικού Μπομπ Μάρλεϊ που έφυγε από την ζωή το 1981 σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Με την βοήθεια των παιδιών του Μάρλεϊ, αλλά και ανθρώπους που τον γνώριζαν ο σκηνοθέτης αναλύει την προσωπικότητα του Τζαμαϊκανού μουσικού τόσο από την καλλιτεχνική όσο και την κοινονικο-πολιτική πλευρά.

Ο Μπομπ Μάρλεϊ είναι ο άνθρωπος που με τα τραγούδια του κατάφερε να περάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη μηνύματα όπως η ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και αγάπη, ενώ ήταν ο καλλιτέχνης που έκανε τη ρέγκε μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Στην οθόνη, ο κόσμος δε θα δει το είδωλο Μπομπ ΜάρλεΊ. Θα συναντήσει τον Μάρλεϊ σαν φίλο, σαν αδελφό, σαν κάποιον που παθιάζεται με τις ιδέες και τα πιστεύω του, αλλά όχι τον θεό που έχουν πολλοί στο μυαλό τους», λέει ο μεγαλύτερος γιος του Ζίγκι.