Με την Ελισάβετ Μαρτινέγκου επέλεξε να γιορτάσει την Ημέρα της Γυναίκας, το Θέατρο της Ημέρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημιουργών Διάλογοι» με τον υπότιτλο «Ανα… Λόγια ν΄αγαπιόμαστε». Ετσι, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, θα παρουσιασθεί η «Αυτοβιογραφία» μιας γυναίκας η οποία διεκδίκησε μια καλύτερη θέση για την ίδια και το φύλο της.

Πρόκειται για ένα ζωντανό χρονικό για τη γυναίκα στις αρχές του 19ου στα Επτάνησα όπου παρά την πιο προοδευτική, πιο κοντινή στον δυτικό τρόπο ζωής νοοτροπία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ο ρόλος της γυναίκας παρέμενε ανύπαρκτος ή περιοριζόταν απλώς στον ρόλο της συζύγου.

{{{ moto }}}Η Ελισάβετ Μουτζάν – Μαρτινέγκου προσπάθησε να σπάσει αυτές τις αντιλήψεις διεκδικώντας, αν μη τι άλλο το αυτονόητο σήμερα δικαίωμα στη γνώση και τη μάθηση, κάτι που θεωρείτο περιττό για τις γυναίκες της εποχής, καταφέρνοντας να γίνει η πρώτη ελληνίδα συγγραφέας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Η αυτοβιογραφία της περιγράφει με παραστατικό τρόπο όλη την προσπάθειά της και είναι ένα αποκαλυπτικό κείμενο που προβληματίζει και διασκεδάζει ταυτόχρονα. Γεννημένη στη Ζάκυνθο το 1801, κατάφερε μέσα σε τριάντα χρόνια (πέθανε το 1832) να γράψει πάνω από είκοσι δράματα τόσο στα ελληνικά όσο και στα ιταλικά.
Τη θεατρική διασκευή έκανε ο Αντώνης Παπαϊωάννου και η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου η οποία ερμηνεύει και τον ρόλο της Ελισάβετ Μαρτινέγκου. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Τόνιας Σταυροπούλου.