Επισήμως προπονητής της Κέρκυρας είναι από ο Ισπανός κ. Χάβι Γκράθια, καθώς οι Φαίακες γνωστοποίησαν την πρόσληψή του ως το τέλος της σεζόν. Ο κ. Γκραθία πριν από περίπου ένα μήνα έλυσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ανακοίνωση της νησιωτικής ΠΑΕ ανέφερε τα εξής:

«H ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ισπανό προπονητή Javier Gracia Carlos, καθώς και με τον Juan Solla (βοηθός-γυμναστής), για τους επόμενους επτά μήνες. Η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 17/11(14.00), στην αίθουσα προβολών του «Starbowl» (Αλυκές Ποταμού). Εντός των ημερών, το νέο τεχνικό επιτελείο θα συμπληρωθεί με την ανακοίνωση του ονόματος του προπονητή τερματοφυλάκων.

Ο Javier Gracia γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1970 στη Ναβάρα. Την ποδοσφαιρική του καριέρα (μέσος) την άρχισε στα τμήματα υποδομής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, για να αγωνιστεί, στη συνέχεια, σε Γέιδα (1992-93), Βαγιαδολίδ (1993-95), Ρεάλ Σοσιεδάδ (1995-99) και Βιγιαρεάλ (1999-΄03). Το 2004 άρχισε την προπονητική καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του «κίτρινου υποβρυχίου» και ακολούθησαν οι Κόρντομπα, Ποντεβέδρα (Γ΄ Ισπανίας, δύο φορές στα μπαράζ ανόδου), Κάντιθ (ντεμπούτο στη Segunda Division) και, έως πέρσι, η β΄ ομάδα της Βιγιαρεάλ (επίσης Segunda Division). Το καλοκαίρι του ΄11, ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού Βόλου, τον οποίο οδήγησε σε δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Europa League, προτού λύσει τη συνεργασία του, λόγω της γνωστής περιπέτειας της ομάδας».