Παραμονές του πλέον κρίσιμου αγώνα της χρονιάς απέναντι στον ΠΑΟΚ _ ο λόγος για τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 16/3 στην Τούμπα _ στην ΑΕΚ προέκυψε εκ νέου θέμα… προπονητικό. Τα ισπανικά δημοσιεύματα που φέρουν τη Μάλαγα αποφασισμένη να κάνει κίνηση για να «κλέψει» τον κ. Μανόλο Χιμένεθ προκάλεσαν μία σχετική αναστάτωση στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Κι όλα αυτά ενώ ο στενός κύκλος του 47χρονου τεχνικού αφήνει να εννοηθεί ότι η προοπτική επιστροφής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας μίας ομάδας που έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες όπως η Μάλαγα, δεν είναι δυνατόν να αφήνει ασυγκίνητο τον κόουτς Χιμένεθ.

Το μυαλό κάποιων τρέχει ακόμα πιο γρήγορα… Σύμφωνα λοιπόν με φήμες (και όχι διασταυρωμένες πληροφορίες) ο… αρραβώνας Μάλαγα – Χιμένεθ έχει ήδη γίνει και το ερχόμενο καλοκαίρι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, αυτό του γάμου.

Λέγεται επίσης ότι στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η ισπανική ομάδα άνοιξε τον περασμένο Ιανουάριο την πόρτα της εξόδου στον μαροκινό επιθετικό Ναμπίλ Μπαχά, ώστε να έλθει στην ΑΕΚ και να βοηθήσει τον ισπανικό τεχνικό να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο που έχει προτού αποχωρήσει από τη χώρα μας, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ως σήμερα πάντως ο 29χρονος φορ δεν έχει βοηθήσει καθόλου…

Σύμφωνα με ανεπίσημους κύκλους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, το αν θα προκύψει πρόωρο διαζύγιο (δεδομένου ότι οι δύο πλευρές έχουν συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας ως τον Ιούνιο του 2012) με τον κ. Χιμένεθ θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη συζήτηση που θα γίνει ανάμεσα στον προπονητή και τη διοικητική ηγεσία της ΑΕΚ μετά το τέλος της σεζόν.

Αν ο ισπανός τεχνικός αξιώσει εγγυήσεις για τη βελτίωση του ρόστερ στις οποίες η ΠΑΕ ΑΕΚ θα αδυνατεί να ανταποκριθεί, η κοινή λύση του συμβολαίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αλλωστε και στην Ενωση έχουν πλέον δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο ένας προπονητής με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ είναι απαραίτητος όταν έχει παρθεί η απόφαση για σημαντική μείωση του κόστους του ρόστερ.