Η άρρωστη Δεξιά

O Αντωνάκης Σαμαράς, ελεγχόμενος από τον Κωστάκη Καραμανλή, φαρδιά-πλατιά ξαπλωμένο δίπλα στον παγερό Πανίκο Ψωμιάδη στην πρώτη σειρά του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ, το Σάββατο, και πολυλογώντας την Κυριακή, αποδέχθηκε δύο αλήθειες και είπε πολλά ψέματα. Πρώτη αλήθεια: η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα, χωρίς τύψεις, καραμανλικήτο κομματικό κοινό το είπε αυτό με ενθουσιασμό και ο ίδιος με αναγκαστικά μισόλογα. Δεύτερη αλήθεια: η σημερινή ηγεσία καλύπτει πλήρως την παλαιά, το αίσχος της μη διακυβέρνησης από το 2004 ως το 2009 που μας οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τα σκάνδαλα της παράταξης, με πρώτο το Βατοπαίδι.

Η άρρωστη  Δεξιά | tovima.gr

O Αντωνάκης Σαμαράς, ελεγχόμενος από τον Κωστάκη Καραμανλή, φαρδιά-πλατιά ξαπλωμένο δίπλα στον παγερό Πανίκο Ψωμιάδη στην πρώτη σειρά του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ, το Σάββατο, και πολυλογώντας την Κυριακή, αποδέχθηκε δύο αλήθειες και είπε πολλά ψέματα. Πρώτη αλήθεια: η Νέα Δημοκρατία είναι πάντα, χωρίς τύψεις, καραμανλικήτο κομματικό κοινό το είπε αυτό με ενθουσιασμό και ο ίδιος με αναγκαστικά μισόλογα.

Δεύτερη αλήθεια: η σημερινή ηγεσία καλύπτει πλήρως την παλαιά, το αίσχος της μη διακυβέρνησης από το 2004 ως το 2009 που μας οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τα σκάνδαλα της παράταξης, με πρώτο το Βατοπαίδι.

Οσο για τα ψέματα, το πιο χοντρό είναι η συνεχής και ουσιαστικά αποκλειστική συσχέτιση του μνημονίου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- και να το «κόλπο» της προβολής περυσινών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου επικριτικών για το ΔΝΤ.

Ξεχνώντας μια «λεπτομέρεια»: ότι οι όροι και τα ποσά της στήριξης της ελληνικής οικονομίας ήταν μια δύσκολη «συμπαραγωγή» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και, με απόλυτη, επίμονη και αδιαπραγμάτευτη γερμανική απαίτηση, του ΔΝΤ που άλλοι εταίροι, όπως οι Γάλλοι και ο ίδιος ο κ. Τρισέ, προσπάθησαν να αποφύγουν για το ίδιο το κύρος της Ενωσης.

Εκανε κάτι ο κ. Σαμαράς- εταίρος της σκληρής κυρίας Μέρκελ, που επί Καραμανλή σιωπούσε- για να είναι καλύτεροι οι όροι; Τις ημέρες της μάχης είχε, όπως ισχυρίστηκε, προσωπικές επαφές με τη γερμανίδα καγκελάριο.

Δεν ισχυρίστηκε ποτέ ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ότι πέτυχε κάτι το συγκεκριμένο: αυτές είναι οι διαπραγματευτικές του ικανότητες.

Πράγμα γνωστό και από την τραγική θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε ακόμη σήμερα.

Και όμως, η κυρία Μέρκελ δύο ή τρεις φορές πήρε πίσω το «ναι» για τη στήριξη και για να υποκύψει χρειάστηκε να πάνε στο Βερολίνο, με ειδική αποστολή, πάλι ο κ. Τρισέ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο κ. Στρος-Καν, γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, και ο κ. Γιούνκερ, πρόεδρος του Εurogroup.

Τα άλλα μεγάλα ψέματα του κ. Σαμαρά είναι απόρροια του λαϊκίστικου αριστεροδεξιού σχεδίου (που φυσικά ξέρει ότι και εκλογές να κέρδιζε δεν θα το υλοποιούσε) να βγούμε από την επιτήρηση, να περιορίσουμε αμέσως μετά τους φόρους και να προωθήσουμε την ανάπτυξη: με ποια χρήματα- αυτά που δεν μας δανείζει καμία αγορά;

Και τότε το ομολογεί: βεβαίως, αυτό θα γίνει όταν η αγορά ξαναρχίσει να μας δανείζει. Δηλαδή όταν θα έχει πετύχει το μνημόνιο!

Τρεις ώρες για τέτοια και άλλα είναι πολλές. Η Δεξιά παραμένει άρρωστη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk